Atmotube ile hava ölçümü yapmak mümkün

Atmotube adlı donanım girişimi, son kullanıcıların da artık ortamdaki hava kalitesini ölçebilmesini sağlayacak teknolojisini geliştirmiş ve 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor.
Atmotube ile hava ölçümü yapmak mümkün

atmotubeAtmotube adlı donanım girişimi, son kullanıcıların da artık ortamdaki hava kalitesini ölçebilmesini sağlayacak teknolojisini geliştirmiş ve 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Atmotube oldukça küçük ve taşınabilir bir yapıyla karşımıza çıkıyor, titanyum gövdeye sahip olan Atmotube bir hava kalite skoru belirlemiş. Böylece girdiğiniz her ortamda hava kalitesinin nasıl olduğuna dair bir fikriniz olabiliyor.

Atmotube havadaki nem, hava sıcaklığı ya da karbonmonoksit gibi zehirli gazların varlığını tespit ediyor. Atmotube aynı zamanda uygulaması aracılığıyla tüm Atmotube'lardan gelen verileri alarak şehirlerdeki ortalama hava kalite skorlarını da ölçüyor. Kısacası bu Internet of Things ürünü, kullanıcılardan gelen içeriği büyük veriye çevirme anlamında önemli bir işi de başarmış oluyor.

Bir Indiegogo projesi olarak yola çıkan Atmotube aradığı 52 bin dolarlık destek karşında tam 97 bin dolarlık bir destek görmeyi başarmış ve Atmotube'un piyasada görebileceği talep doğrultusunda iyi bir işaret almış. Atmotube'un fiyatı ise 85 dolar olarak belirlenmiş.

İlk görüşte neden böyle bir cihaza ihtiyaç duyulabileceğiyle ilgili akıllara soru işaretleri gelebilecek olsa da, çalıştığımız ya da eğitim aldığımız ortamdaki hava kalitesi, varsa çocuklarımız için yine odadaki hava kalitesi büyük önem ifade ediyor. Tek bir tam şarjla yaklaşık 1 ay kullanılabilen Atmotube'un tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.