Apple'ın gözde mobil oyunlarından Monument Valley artık ücretsiz

Apple'ın gözde mobil oyunlarından Monument Valley artık ücretsiz

2014 yılında Apple'ın gözde uygulamaları arasına giren Apple Design Awards ödüllü Monument Valley, artık iOS kullanıcıları için ücretsiz sunulmaya başlandı. Freemium oyunların uygulama mağazalarını domine ettiği son dönemde ücretli sunulan az sayıda uygulamanın elde ettiği bir başarıyı yakalayan Monument Valley, geçtiğimiz Ocak ayında yaklaşık 2,5 milyon adet resmi satış yaptığını ve 10 milyon farklı cihazda bulunduğunu açıklamıştı.

İlk kez Nisan 2014'te yayınlanan Monument Valley uygulama mağazalarındaki dokuzuncu ayında satış gelirlerinin 6 milyon dolara yaklaştığını paylaşmıştı. 8 kişilik ekibin 1,4 milyon dolarlık bir bütçeyle geliştirdiği oyun, kullanıcılardan da tam not almıştı. Monument Valley'in ücretsiz sunulması oyunu henüz oynamayan milyonlarca kullanıcı için erişilebilir hale getirirken, durgun geçen bir dönemin ardından oyunla ilgili yeniden hareketlilik yaratabilir. Bununla birlikte ücretsiz teklifin geçici süreli olma olasılığı da var, bu konuda Ustwo'nun resmi bir açıklaması henüz yok.

Monument Valley ile adını duyuran Ustwo Games'in yeni odağı ise sanal gerçeklik (VR). Ekim 2014'te Samsung Gear VR için Land's End adında yeni bir oyun geliştirdiğini duyuran ekibin bu oyunu da görsel tasarımındaki ustalıkla dikkat çekiyor.

Monument Valley'i ücretsiz içindirmek için bağlantıyı takip edin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.