Jira ve Hipchat'in geliştiricisi Atlassian, halka arzdan 370 milyon dolar toplamak istiyor

Jira ve Hipchat'in geliştiricisi Atlassian, halka arzdan 370 milyon dolar toplamak istiyor

Atlassian-Jira-Hipchat

Jira ve Hipchat başta olmak üzere kurumsal iş yazılımlarıyla ünlü Atlassian, borsa açılışı için hisse fiyatını belirledi. Paylaşılan yeni SEC dokümanlarına göre şirketin piyasaya çıkıştaki hisse fiyatı 16,5-18,5 dolar arasında olacak.

20 milyon hissesini halka arzedecek olan Atlassian, tavan fiyattan 370 milyonluk kazanç elde etmeye çalışacak. Sydney merkezli şirket, borsada TEAM sembolü ile işlem görecek. 3 milyar dolar değerlemeyle halka arza hazırlanan Slack'in rakibi Hipchat ise Atlassian'ın en büyük kozlarından biri olacak.

2015 yılında 319,5 milyon dolar gelir

Atlassian, SEC dosyasında son 3 yılın kazanç bilgilerini de paylaşıyor. Paylaşılan rakamlara göre 2002 yılında kurulan şirket son 3 yılda sırasıyla 148,5 milyon dolar, 215,1 milyon dolar ve 319,5 milyon dolar kazanç elde etmiş. Net kâr ise aynı sıralamayla 10,8 milyon dolar, 19 milyon dolar ve 6.8 milyon dolar olmuş ki şirket 2015'teki düşüşü artan AR-GE araştımalarına bağlıyor.

Kurumsal yazılım ürünlerini 51 bin müşteriye sunan Atlassian, 3 yıllık bileşik yıllık büyüme oranını da yüzde 46,7 olarak açıklıyor ki şirket şimdiye kadar risk sermayesi şirketlerinden yatırım almadan, ikincil hisse satışlarıyla 210 milyon dolar toplamıştı.

Atlassian, Sydney/Avustralya merkez ofisinin yanısıra ABD, Japonya, Filipinler ve Hollanda ofislerine de sahip. Türkiye'de ise OBSS ile Platin iş ortkalığı kurmuştu.

Bakalım Slack ve Atlassian'ın borsa açılımlarından sonra SaaS girişimlerinin 2016'deki performası nasıl olacak. Eğer siz de bir SaaS girişimine sahipseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.