Amazon, yeni nesil teslimat drone'larını tanıttı

Amazon, yeni nesil teslimat drone'larını tanıttı

Amazon, yaklaşık iki yıl önce tanıttığı drone'larla teslimat servisi Prime Air projesine ilişkin olarak bugüne kadarki en önemli güncellemelerden birini paylaştı. Bunun için yılın online alışveriş açısından en bereketli zamanlarından biri olan Black Friday ertesini seçen Amazon, yeni nesil teslimat drone'larını tanıttı.

Yarı helikopter yarı uçak

Amazon üzerinden verilen siparişlerin drone'larla en fazla 30 dakikada dağıtılmasını ön gören Prime Air'in yeni reklam filminde prototiplerini gördüğümüz drone'lar, yarı helikopter yarı uçak özelliğinde. Haleflerine göre daha büyük ebattaki bu hibrid drone'lar, çift pervane sistemine sahip. Bunlardan biri iniş ve kalkış sırasında dikey; diğeri yolculuk sırasında yatay uçuşu destekliyor. Bu drone'ların verimli bir şekilde uzun mesafeli uçmasını ve iniş - kalkış sırasında daha güvenli çalışmasını sağlıyor. Videoda belirtildiği gibi, drone'lar "algıla ve sakın" adı verilen özellik sayesinde, uçuş sırasında etrafını algılayabiliyor ve önlerine çıkan bir engelden sakınabiliyorlar. Yeni Prime Air drone'ları 88 km/s hızla 16-24 km yol alabiliyor.

amazon prime air2

Reklam filminden Amazon'un Prime Air için gelecek vizyonunun gösterilen drone'larla sınırlı olmadığını da anlıyoruz. Filmde Amazon'un farklı çevresel koşullar ve amaçlar için yeni "drone aileleri" üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Bütün teknoloji devleri gibi, Amazon da geleceği istiyor. Yeni nesil drone'larla teslimatın gerçeğe dönüşmesi için biraz daha beklememiz gerekiyor. Amazon bunun gerekli yasal izinlerin alınmasına bağlı olduğunu söylüyor. Bir süre önce Amazon'un bu servise 2016 yılında başlayabileceği yönünde haberler de farklı kaynaklarda yer almıştı.

Top Gear'dan tanıdığımız Jeremy Clarkson'ın başrolde olduğu reklam filmini aşağıda görebilirsiniz. Amazon, filmdeki görüntülerin görsel efekt değil gerçek olduğunu bilmemizi de istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.