Formula E: Sürücüsüz otomobiller Roborace ile piste çıkıyor

Formula E: Sürücüsüz otomobiller Roborace ile piste çıkıyor

Elektrikli araçlar için düzenlenen Formula E serisi, yeni bir anlaşmayla sürücüsüz (otonom) otomobil yarışlarını başlatmak için düğmeye bastı.

Formula E ile pil üreticisi Kinetik arasında yapılan anlaşmaya göre Roborace adında sadece sürücüsüz araçların piste çıktığı bir yarış serisi düzenlenecek. Takım başına ikişer araçtan 20 aracın piste çıktığı yarışlar, gelecek sezon başlayacak ve Formula E yarışlarından önce yapılacak.

Roborace araçları da Formula E yarışlarının yapıldığı sokak pistinde boy gösterecek. Tamamen aynı teknik özelliklere sahip otonom araçlar, yazılım gücü nisbetinde daha iyisini yapmaya çalışacak.

Formula E'nin açıklamasına göre piste çıkacak takımlardan biri yazılım ve teknoloji uzmanlarının bir araya gelerek oluşturduğu bir kitle kaynaklı bir ekip olacak. Google ve diğer otomobil devlerinin bu yarışmaya girip girmeyeceği ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Audi RS7'nin rekoru kırılacak

Kinetik'in paylaştığı bilgilere göre otonom araçların en son hızı 300 km/saat'ten (186 mil/s) daha fazla olacak. Formula E araçlarını da geride bırakacak olan Roborace araçları, Audi RS7'nin 147 mil/s'lik hız rekorunu da kıracak gibi gözüküyor. (Audi, daha önce R8 e-tron adında elektrikli, süper lüks ve sürücüsüz bir model de tanıtmıştı.)

Roborace'in dünyanın en prestijli motorsporlarından biri olan Formula 1'in tahtını sallaması zor ama kendine has bir taraftar kitlesi kazacağı kesin. Bu heyecanı şimdiden biraz tatmak içinse aşağıdaki RS7 rekor denemesini izlemeniz yeterli. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.