DJI MG-1: Paslanmaz çelikten, su ve toz geçirmeyen, özel soğutma sistemli ticari drone

DJI MG-1: Paslanmaz çelikten, su ve toz geçirmeyen, özel soğutma sistemli ticari drone

Drone üreticileri arasında en popülerlerinden biri olan Çin merkezli üretici DJI, tanıttığı yeni drone modeliyle ticari pazara giriş yapmaya başlıyor. DJI'ın yeni modeli MG-1 tarımcılıkta kullanmak üzere dizayn edilmiş.

DJI MG-1 sekiz pervaneli olarak tasarlanmış. MG-1'in dikkat çeken özelliği yağmurdan etkilenmemesi ve yağmura dayanıklı olması. Bilindiği gibi piyasadaki birçok drone yağmura karşı savunmasız ve yağmurlu havalarda kullanılması önerilmiyor. Bunun yanında MG-1'in üretildiği maddeler paslanmaz çelik. Başlıca su ve diğer pas yapıcı faktörlere karşı dayanıklı. Bu özelliklerinin yanında MG-1 toz da geçirmiyor. Modelin tarımcılık alanı için spesifik olarak tasarlandığını düşünürsek bu özelliklerin olmaması şaşırtıcı olurdu.

dji-mg-1

Bir diğer önemli özelliği de sahip olduğu soğutucu sistem. DJI'ın yaptığı açıklamaya göre MG-1 özel bir soğutucu sistemine sahip ve bu da drone'un ömrünü üç kat arttırıyor. Hobi ve eğlence amaçlı drone'lardan çok daha fazla kullanılacağı göz önüne alındığında MG-1 için bu da hayati bir özellikle olmuş. 10 kg yük taşıyabilen DJI MG-1'in yapılan testlerde klasik püskürtme(tohumlama olarak düşünebiliriz) sistemlerinden 40 kat daha verimli olduğu ortaya çıkmış. Büyük alanlarda tohum ekimi yapacak çiftçiler MG-1'in üzerine astıkları tohum paketlerini tarlalarının üzerine kolayca atabilecekler.

dji-mg-1

Geliştiricilerin akıllı drone’lar yapabileceği mini bilgisayar Manifold'u Kasım ayı başında tanıtan DJI, MG-1'in de ilk olarak Çin ve Kore'da satışa çıkacağını açıklamış. Tarım faaliyetlerinin çok yoğun olduğu bu iki ülkeden sonra oluşacak taleplere ve ürünün durumuna göre uluslararası pazara sevkiyatı başlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.