Apple, iPhone'da kullandığı ekran teknolojisini Samsung'un isteğiyle değiştiriyor

Apple, iPhone'da kullandığı ekran teknolojisini Samsung'un isteğiyle değiştiriyor

Akıllı telefon pazarının küresel lideri Apple, iPhone'larda kullandığı ekran teknolojisini Samsung'un "isteğiyle" değiştirmeye hazırlanıyor. Bilindiği gibi iPhone'ların mevcut ekran teknolojisi LCD.

Samsung akıllı telefon ve tablet pazarında Apple'ın bir numaralı rakibi olsa da aynı zamanda Apple'a en büyük parça üretimi ve satışı yapan şirketlerden biri. Bu ilginç ilişki sarmalında Samsung'un ekran bölümünün Apple'dan OLED teknolojisine geçmesine istediğine dair dedikodular ve raporlar son birkaç haftadır konuşuluyordu. BGR'nin iddiasına göre Apple, Samsung'un bu talebini kabul etti ve iPhone'larda OLED ekranlar kullanacağını söyledi.

Ancak rapora göre yeni iPhone'larda hemen OLED ekranları görmeyeceğiz. iPhone 7'nin yine LCD teknolojisi kullanması beklenirken 2018 yılında çıkması beklenen iPhone 8'lerde OLED ekranlarda olacak. Daha net bir ifade ile söylememiz gerekirse Apple, iPhone'larda 2018 yılından itibaren OLED ekranlara geçiyor. Samsung şüphesiz bu anlaşmanın en fazla kâr elde eden tarafı. Apple bugüne kadar LCD ekranın maliyetlerinin daha uygun olmasından dolayı tercih ediyordu ancak OLED ekranlar LCD ekranlara göre enerji verimliliğini daha iyi sağlıyor, gelişmiş kontrast deneyimi sunuyor ve daha doygun renklerde keskin görüntüler sunuyor.

Tüm bu iddiaların ardından yakın zamanda Apple'ın veya Samsung'un bir açıklama yapmasını beklemek çok doğru olmaz çünkü Apple bilindiği yeni ürünleri hakkındaki bilgileri sır gibi saklıyor. Ancak Apple Watch ile OLED teknolojisini deneyen Apple, bu teknolojiye o kadar da uzak bir şirket değil.

Görsel Kaynak: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.