Line Messenger fiziksel hediye gönderiminin önünü açtı

Line Messenger fiziksel hediye gönderiminin önünü açtı

Asya'nın popüler mobil mesajlaşma uygulaması Line, fiziksel ürün satışına dönük yeni bir özellik test ediyor. Tayland'da pilot olarak uygulanan yenilik Line kullanıcıların birbirine fiziksel ürün hediye etmesini önünü açıyor.

Daha önce yiyecek gönderme sevisini test eden Line, bu kez sinema bileti, kahve, kitap gibi hediyelik fiziksel ürünlere odaklanıyor. Sanal ürün satışını uzun süredir kullanıcılarına sunan Japon mesajlaşma uygulaması yine kendi ödeme sistemi üzerinden işlem yaptırıyor.

Line Pay için ödeme bilgilerini giren kullanıcılar mesajlaşma uygulaması üzerinden arkadaşlarına hızlı bir şekilde çeşitli fiziksel hediyeler gönderebiliyor. Oldukça indirimli fiyatlar sunduğu belirtilen Line'ın bu işten ciddi bir kâr elde edeceğini düşünmek zor ama kullanıcılarını Line Pay'e çekmek gibi uzun vadede stratejik bir adım attığı malum.

line-messenger-2

Hatırlarsanız Line, Tayland'da daha önce 2 dolara müzik aboneliği gibi pilot çalışmalar da yapmıştı. Line'ın Tayland'ı seçmek için oldukça geçerli bir sebebi var. 65 milyonluk Tayland nüfusun neredeyse yarısı (30 milyon) kayıtlı Line kullanıcısı ve Japon uygulama bu bölgede istediği ölçekte testler yapabiliyor.

200 milyon WePay üyesi var

Mobil mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabetin oldukça hararetli geçtiğini söylemek mümkün. Özellikle Çinli WeChat'in benzer taktiklerle WePay ödeme hizmetini 200 milyon kullanıcıya ulaştırmış olması Line için önemli bir tehdit.

Batı'da ise Tango'nun e-ticarete giriş konusunda başarısız olması halen bu alandaki potansiyel hakkında soru işaretleri olduğunu gösteriyor. Bakalım 2016'da mesajlaşma uygulamalarının e-ticarete etkisi ölçeklenebilir bir büyüme gösterecek mi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.