'Google Nasıl Yönetiliyor?' artık Türkçe [10 kitap hediye]

'Google Nasıl Yönetiliyor?' artık Türkçe [10 kitap hediye]

Dünyanın en yenilikçi şirketlerinden biri olan Google'ı yine Google'ın gözünden anlatan How Google Works kitabının Türkçe baskısı çıktı. Timaş Yayınları tarafından 'Google Nasıl Yönetiliyor?' başlığıyla yayınlanan kitap, '21'inci yüzyılda bir şirket nasıl yönetilmeli?' sorusuna Google'ın verdiği yanıt niteliğinde.

Google’ın İcra Kurlu Başkanı Eric Schmidt ve Ürünlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Rosenberg imzalı kitap, Google’ın iş modeli, kültürü ve yönetimini Alan Eagle’ın kaleminden, etkileyici referanslar ve akıcı bir dille sunuyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl İngilizce orijinalini referans alarak yaptığımız incelemeyle birlikte, Türkçe baskının sinopsisi içeriğiyle ilgili ip ucu veriyor:

 Dünya ekonomisinin belkemiği haline gelen, internet trafiğinin %82’sini yöneten bir şirket düşünün.

2013 yılında 53 milyar dolar ciro yaparken, merkez kampüsün bahçesini düzenlemek için çim biçme makinesi almak yerine 200 keçiyi işe alan bir şirket…   Bir yandan rengarenk ofisleri ile üretkenliği tepe noktasına çıkarmayı hedeflerken diğer yandan robot teknolojisi ve mobil cihazlar üzerinden dünyayı değiştirmeye aday bir şirket…   O şirket, Google.   Peki dünyanın en hızlı büyüyen, en çok beğenilen, en çok konuşulan şirketi Google, nasıl yönetiliyor?   Google’ın iki tepe yöneticisi -İcra Kurlu Başkanı Eric Schmidt ve Ürünlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonathan Rosenberg- tarafından yazılan ve tüm dünyada çok satan listelerini alt üst eden bu kitap, Google’ın oluşturduğu değerler ve şirket kültürü ile dünya lideri bir kuruma dönüşmesinin hikâyesi.   Strateji, yetenek yönetimi, karar mekanizmaları, iletişim, inovasyon gibi konularda yepyeni yaklaşımlar sunan Google Nasıl Yönetiliyor?, birçok örnek olayla dünya devi bir şirketin nasıl yönetildiğinin ipuçlarını sunuyor.

Cem Özdemir tarafından Türkçe'ye tercüme edilen 'Google Nasıl Çalışıyor?'un fiyatı 35 lira. Yazıya yorum yapan ilk on Webrazzi okuruna ise kitabı hediye ediyoruz.

Güncelleme: İlk 10 yorum bir dakika içinde tamamlandı :) Kazananlarla ayrıca iletişime geçilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.