Google, hızlandırılmış mobil sayfa yeniliğini 2016 başında devreye alacak

Google, hızlandırılmış mobil sayfa yeniliğini 2016 başında devreye alacak

Google-AMP-

Google, hızlandırılmış mobil sayfalar (accelerated mobile pages - AMP) yeniliğini 2016 yılı başında devreye alacağını açıkladı. Bir buçuk ay önce tanıtılan açık kaynaklı program web sayfalarının mobil cihazlarda daha hızlı yüklenmesini sağlıyor.

Google'da arama dikeyinden sorumlu Mühendislik Birimi Başkan Yardımcısı David Besbris'in açıklamasına göre hızlandırılmış mobil sayfalara tam olarak ne zaman trafik yönlendirileceği  önümüzdeki dönemde açıklanacak ama şu an için ilerlemeler gayet iyi gidiyor.

Besbris'in verdiği bilgilere göre Github'daki AMP projesini 4 bin 500 takibe almış. 250 kod ve dokümantasyona katkısı yapılmış ve proje yıl başında kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Facebook ve Apple'ın teknik önizlemelerini yaptığı AMP projesinde The Guardian, The Washington Post, BuzzFeed ve Vox Media gibi dijitale dönük yayıncılar da katkı sağlıyor. Outbrain, AOL, OpenX, DoubleClick ve AdSense ise bu projenin tabiatına uygun, hızlı yüklenen mobil reklamlar üzerinde çalışıyor.

comScore, Adobe Analytics, Parse.ly ve Chartbeat de hızlandırılmış mobil sayfalar için analitik desteği vermeye niyetli olduklarını belirtiyor.

Hızlandırılmış mobil sayfalar demosu için mobil cihazınızda g.co/amp bağlantısını tıklayabilir, dilerseniz ampproject.org adresinde proje hakkında geniş bilgi alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.