BBVA'den İngiliz dijital banka Atom'a stratejik yatırım

Webrazzi'de geçen yıl konu ettiğimiz dijital banka Atom Bank'in yüzde 29,50'si Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) tarafından satın alındı.
BBVA'den İngiliz dijital banka Atom'a stratejik yatırım

bbva-atom-bankWebrazzi'de geçen yıl konu ettiğimiz dijital banka Atom Bank'in yüzde 29,50'si Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) tarafından satın alındı. 1857 yılında kurulan 158 yaşındaki köklü İspanyol bankası BBVA, İngiltere'de faaliyet geçecek ve sadece mobil ve dijital bankacılık platformu Atom Bank'e stratejik bir yatırım gerçekleştirdi.

2016 yılının başlarında faaliyete geçmesi beklenen Atom Bank, İngiltere'deki bankacılık lisansı konularını da halletti. İspanyol BBVA'nın da gelmesiyle birlikte sermaye artırımı turunu kapatan Atom Bank toplamda 135 milyon Pound yatırım aldı ve piyasaya çıkışına az bir zaman kala, yatırımcıların işe olan güvenini kanıtladı.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, 20 milyon Pound'lık bir yatırım arayışına çıkan Atom Bank'in bugün geldiği noktada çok daha büyük yatırımlar elde etmesi ve yanına BBVA gibi büyük isimleri eklemesi, bu dijital bankacılık girişimine olan inancı da büyük oranda artırıyor. Atom Bank'in resmi web sitesinden de duyurulan stratejik yatırımla, Atom Bank'n BBVA'nin bankacılık tecrübelerinden yararlanacağını ifade ediliyor.

Atom Bank'in kurucusu Anthony Thomson aynı zamanda Metro Bank’in kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanı idi. Thomson'ın, Atom Bank ve BBVA arasındaki stratejik ortaklığı duyurduğu videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.