Apple, gerçek zamanlı hareket yakalama girişimi Faceshift'i satın aldığını doğruladı

Apple, gerçek zamanlı hareket yakalama girişimi Faceshift'i satın aldığını doğruladı

Apple'ın gerçek zamanlı hareket yakalama girişimi Faceshift'i satın aldığına yönelik geçtiğimiz Eylül ayında çıkan haberler doğrulandı. İsveç merkezli girişimi satın aldığını geleneksel "Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alır..." yorumuyla doğrulayan Apple'ın Faceshift ile yaptığı teknoloji ve yetenek transferi video görüşmeden sanal gerçekliğe kadar farklı alanlardaki çalışmalarına katkıda bulunabilir.

Bugüne kadar yüz ifadelerini 3D sensörler yardımıyla yakalama odaklı çalışan Faceshift, kendi yazılımını geliştiren bir girişim. Maya ve Unity adında iki farklı animasyon eklentisi sunan Faceshift'in son dönemde son kullanıcıya hitap eden ürünlere yöneldiği belirtiliyor. Kullanıcıların görüntülü sohbet sırasında gerçek zamanlı 3D avatar'ları destekleyen yazılım geliştiren Faceshift'in bu teknolojiyi, Apple çatısı altında Apple ürünlerine uyarlaması pek zor olmayabilir.

2011 yılında kurulan Faceshift'in insan mimiklerini 3D animasyonlara aktaran teknolojisi Yıldız Savaşları filminde de kullanılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.