Yenilenen Yandex.Haritalar uygulamalarında artık Bitaksi butonu var

Yenilenen Yandex.Haritalar uygulamalarında artık Bitaksi butonu var

Yandex Türkiye'nin en popüler ürünlerinden biri olan Yandex Haritalar, tamamen yenilendi ve Bitaksi ile taksi çağırma özelliğine kavuştu.

Yandex.Haritalar uygulaması daha sade bir arayüze kavuşmanın yanında bir çok yeni özelliği de beraberinde getiriyor. Bunlar arasında sesli arama özelliği, panorama görüntüleri ile desteklenen rota takibi ve BiTaksi üzerinden taksi çağırma özelliği dikkat çekiyor.

Yandex.Haritalar

Yeni uygulamada butonlar daha az yer kaplarken kullanıcıların ekranda görmek istemediği butonların gizleyebilmesine de imkan tanınıyor. Şimdilik bu yenilikleri iOS platformundaki Harita uygulamasında güncelleyen Yandex, Android uygulamasını da kısa içinde güncellemeyi planlıyor.

Yandex Haritalar'dan BiTaksi ile çağırmak mümkün

Yandex BitaksiBildiğiniz gibi BiTaksi harita altyapısı olarak Yandex.Haritalar'ı kullanıyor ve Yandex.Haritalar'ın yeni sürümünde bu işbirliği farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Yandex.Haritalar uygulamasındandan Bitaksi çağırmak için  öncelikle gideceğiniz yere ilgili rotayı oluşturmanız gerekiyor. Daha sonra üstteki taksi ikonuna ve 'Bitaksi çağı' butona tıkladığınızda Yandex tarafından Bitaksi uygulamasına yönlendiriliyorsunuz.

Yani Bitaksi çağırma işlemini Yandex.Haritalar uygulamasında değil, Bitaksi uygulamasında tamamlıyorsunuz.

Yeni uygulamada favori mekan eklemeleri ve senkronizasyonunu da ekleyen Yandex'in Bitaksi ile nasıl bir anlaşma yaptığını bilmiyoruz. Ama her halükarda bu özelliğin iki taraf için de faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.