Booking.js takviminizi tek tuşla herkese açık ve rezervasyon yapılabilir hale getiriyor

Booking.js takviminizi tek tuşla herkese açık ve rezervasyon yapılabilir hale getiriyor

Sık sık görüşmeler ve toplantılar organize eden kişi ve şirketler için takvim uygulamaları hayat kurtarıcı nitelikte. Ancak çoğu zaman görüşülecek kişinin takvim durumu kendisine sorulmak zorunda kalınıyor ya da boşluğu bulunan bir saat için tekrardan dönüp toplantı talebinin oluşturulması gerekiyor. Booking.js ise tüm bu süreci tek tuşla ve güvenilir bir şekilde çözmeyi hedefliyor.

bookingjs-timekit-takvim-rezervasyon-1

Timekit.io tarafından geliştirilen Booking.js açık kaynak kodlu yeni bir proje. Proje dosyalarını GitHub üzerinden görüntüleyerek kendinize özel değişiklikler yapabilirsiniz. Booking.js'nin sayfasına girdiğiniz zaman çok sade bir açılış ekranı sizi karşılıyor ve Google hesabınız ile giriş yapmanızı istiyor. Google hesabınızla giriş yaparken bir takım temel izinleri Booking.js'e veriyorsunuz. Ardından takvim formunuzu ekleyeceğiniz sitenin adresini (ör. Webrazzi.com) belirtiyorsunuz. Bunun şart olmadığını, daha sonra da düzenlenebildiğini belirtelim.

bookingjs-timekit-takvim-rezervasyon-2

Son adımda ise takviminiz ve programınız ile ilgili temel bilgileri işaretliyorsunuz. Örneğin bir görüşmenin temelde ne kadar süreceği (bu standart olarak 1 saat olarak geliyor), haftasonlarını takvime ekleyip eklemek istemediğiniz gibi birkaç soru size soruluyor ve ardından her siteye entegre edilebilir takvim formunuzun kodu size veriliyor.

bookingjs-timekit-takvim-rezervasyon-3

Takvim formu üzerinde boş olarak görünen saat aralıklardan bir tanesi seçildiği zaman da randevu istek formu çıkıyor. Bu formda randevu isteyen kişinin ad soyadı, e-posta adresi ve isteğe bağlı olarak girebileceği mesaj kısmı bulunuyor. Timekit'in kurucu ortağı Jesper Klingenberg, Booking.js'in henüz yeni olduğunu ve şu adama yalnızca Google ile çalıştığını belirtmiş. Ancak ürün popülerleşir ve kullanıcılardan Office365 ve iCloud entegrasyon isteği gelirse o zamanda bu geliştirmeleri de yapabileceklerini belirtmiş. Eğer Booking.js'yi sevdiyseniz Product Hunt üzerinde oy vererek destek olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.