Apple büyük hamlesini yapmaya hazırlanıyor, Apple Pay Şubat ayında Çin'de açılabilir

Apple büyük hamlesini yapmaya hazırlanıyor, Apple Pay Şubat ayında Çin'de açılabilir
Görsel Kaynak: Bloomua / Shutterstock.com
Görsel Kaynak: Bloomua / Shutterstock.com

Apple'ın Ekim 2014'te ABD'de ve Temmuz 2015'te İngiltere'de kullanıma açtığı mobil ödeme sistemi Apple Pay, Şubat ayında Çin'de de kullanılmaya başlayabilir. The Wall Street Journal gazetesinin şirket içi kaynaklara aktardığı bilgiye göre Apple Çin'in "Bahar" festivalinden önce mobil ödeme sistemini ülkede aktif etmek istiyor.

Apple Pay'in Çin'de kullanıma açılmasının önündeki en büyük engel düzenleyici kurumlar. Apple'ın otoritelerin belirlediği kurallara uymak ve taleplerini yerine getirerek onay alması için epey çaba sarf etmesi gerekiyor. Ancak şirket içi kaynağın aktardığına göre Apple bu çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor hatta Çin'in hükümet destekli dört büyük bankasıyla anlaşma bile yaptı. Bu bankalar Industrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Ltd., Agricultural Bank of China Ltd. ve Bank of China Ltd.

Industrial & Commercial Bank of China ve China Construction Bank yorum yapmayı reddetmiş. Agricultural Bank of China ve Bank of China ise açıklama talebine cevap vermemiş. Bir diğer merak edilen konu ise Apple'ın gerçekleşen ödemeler üzerinden ne kadar pay alacağı. Apple, ABD'de kredi kartı işlemlerinden yüzde 15, banka kartı işlemleri üzerinden ise 0,5 cent komisyon alıyor. Regülatör engelinden sonra ise Apple'ı sert bir rekabet bekliyor. Hükümet destekli UnionPay Co., e-ticaret devi Alibaba'nın mobil ödeme servisi Alipay ve Asya pazarının en büyük mobil mesajlaşma uygulamasıyla büyük bir gücü elinde tutan Tencent'in WePay'i, Apple'ın başlıca rakipleri.

Tüm bu dişli rakiplere karşılık Apple, Çin'deki pazar payına güveniyor olabilir. 2015 ikinci çeyrek verilerine göre iOS'un Çin'deki pazar payı yüzde 20,1. Bunun yanında iPhone, Hong Kong ve Tayvan pazarında da çok güçlü bir konumda. Apple'ın önündeki engelleri aşıp Çin pazarına Şubat ayında girip giremeyeceğini göreceğiz.

Görsel Kaynak: Görsel Kaynak: Bloomua / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.