Akıllı termostat Cosa nem sensörüyle yenilendi, 200 servis noktasına ulaştı

Akıllı termostat Cosa nem sensörüyle yenilendi, 200 servis noktasına ulaştı

Türkiye’de akıllı ev konseptinin temsilcilerinden Nuvia, akıllı kombi kiti Cosa'yı yeniledi ve önemli bir işbirliğine imza attığını duyurdu.

Yeni haberlere geçmeden önce bilmeyenler için kısa bir tanıtım yapacak gerekirse; Cosa Akıllı Kombi Kiti, doğalgaz tüketiminde tasarruf edilmesini sağlayan bir kombi yönetim cihazı. Kombinizin istediğiniz sıcaklık dereceleri arasında çalışmasını sağlıyor ve mobil (Android/iOS) uygulamalarıyla kombinizi cepten yönetmenize imkan tanıyor.

Nem sensörü yeniliği ve daha kararlı bir yazılım

İlk olarak 2014 sonunda tanıttığımız Cosa, yeni modelinde sıcaklık ölçümünün yanına nem ölçümünü de ekliyor. Ortamdaki nem bilgisi hakkında bilgi veren yeni Cosa, yeni sürümünde otomatik kontrol yeteneğini beta sürecinden çıkarmış ve yazılımını daha kararlı bir hale getirmiş. Ev-uyku-dışarı modlarının yanına kişisel kullanıcı modu da eklenmiş.

cosa-kombi-kiti

Bu yeniliklere bağlı olarak Cosa'nın uygulama ve web arayüzünü de güncellenmiş. Hava durumu bilgisi de kontrol ekranlarında gösterilmeye başlanmış. Diğer yandan yeni röle sistemiyle yeni nesil kombilerin tamamıyla uyumlu hale geldiğini öğrendiğimiz Cosa, tüm kombilerinse yüzde 75'iyle uyumlu şekilde çalışabiliyor.

200'ün üzerinde servis noktası

Şubat ayında Revo Capital'den yatırım alan Nuvia, kendi alanında en önemli şirketlerinden biri olan Demirdöküm’le de işbirliğine imza atarak servis ağını genişletmiş. Aldığımız bilgiye göre 200 üzerinde servis noktasıyla kullanıcılarına hizmet vermeye başlamış.

Doğalgaz tüketiminde ve faturalarda yüzde 30'lara varan tasarruf sağlamayı vaadeden Nuvia ekibi, Türkiye’deki 10 milyon kombinin yüzde 70'inin yanlış kullanıldığını ifade ediyor. Dolayısıyla akıllı bir termostatın hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini gösteriyor.

Şu anda 349 TL'den satışa sunulan ve kiralama (aylık düşük bir sabit ücret ödeme) imkanı da sunan Cosa hakkında detaylı bilgiyi cosa.com.tr'de bulabilir, Cosa'yı kombinize nasıl bağlayacağınızı düşünüyorsanız 'nasıl yapılır' videomuzu izleyebilirsiniz.

Yerli Nest olarak da tanımlayabileceğimiz Cosa’nın geliştiricisi Nuvia, Türkiye’nin ilk enerji teknokenti olan İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde Cem Gül ve Emre Erkin tarafından kurulan yeni nesil bir teknoloji şirketi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.