Türkiye, Avrupa'nın en büyük oyun fuarı gamescom'a 2016'da partner ülke olarak katılacak

Türkiye, Avrupa'nın en büyük oyun fuarı gamescom'a 2016'da partner ülke olarak katılacak

Türkiye, dijital oyunların kalbinin attığı en önemli fuarlardan biri olan gamescom'a 2016'da partner ülke olarak katılıyor. Gelişme, gamescom'un organizatör şirketi Koelnmesse GmbH ve sektör destekçisi Alman İnteraktif Eğlence Yazılımları Ticaret Birliği BIU ile Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ Teknokent arasında İstanbul’da düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde imzalanan ortaklık anlaşmasıyla duyuruldu.

Bilgisayar ve video oyunları alanında dünyanın en büyük ticari fuarlarından biri olan gamescom, 17 - 21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde düzenleniyor. Geçtiğimiz yıllarda partner ülke olarak fuarda yer alan Fransa, İskandinav ülkeleri ve Birleşik Krallık'ı Türkiye'nin izlemesinin nedenininse gamescom'un yeni fuarı için Avrasya bölgesine odaklanmasıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin fuara partner ülke olarak katılması, fuarda daha güçlü temsil edilmesi, yeni uluslararası iş birliklerinin önünün açılması, Türkiye dijital oyun sektörüyle ilgili uluslararası farkındalık yaratılması gibi faydaların sağlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili BIU’nun Sorumlu Müdürü Dr. Maximilian Schenk, "Türk bilgisayar ve video oyunları pazarı geride bıraktığımız yıllar içerisinde oldukça olumlu bir gelişme kaydetti. Ayrıca çevrimiçi ve mobil oyun alanlarında da oldukça güçlü bir büyüme yaşıyor. Bu büyüme hareketinin altında henüz yeni olmasına rağmen iyi organize olmuş bir ulusal geliştirici tabanı yer alıyor. Türkiye’nin partner ülke olmasıyla birlikte bu çok hareketli oyun pazarını gamescom 2016’da uluslararası katılımcılarla buluşturacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" diyor.

tr dijital oyun

Statista'nın yukarıda gördüğünüz grafiği Türkiye dijital oyunlar sektörü büyümesiyle ilgili size fikir verebilir. 2015 yılında toplam 281 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşan sektörün beş yıl içinde iki katına çıkarak 421 milyon doları bulması bekleniyor. Bunda, en büyük payı ise en hızlı büyümeyi gösteren mobil oyunlar oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.