Opera Max, müzik uygulamalarında da veri tasarrufu yapmaya başladı

Opera Max, müzik uygulamalarında da veri tasarrufu yapmaya başladı

Mobil veri tasarruf uygulaması Opera Max'te (Android) oldukça önemli bir güncelleme yapıldı. Artık Opera Max ile belli başlı müzik uygulamalarında da veri tasarrufu yapmak mümkün.

Geçen yılın Ağustos ayından bu yana Türkçe sürümüyle yayında olan Opera Max, Opera tarayıcılarında da olan veri sıkıştırma teknolojisini kullanıyor. Sadece mobil tarayıcınızdan yaptığınız hareketleri değil, tüm mobil veri trafiğinizden bir şekilde tasarruf sağlamaya çalışıyor.

Opera Max şimdiye kadar daha çok görsellerde tasarruf sağlamasıyla öne çıkmıştı. Bu yıl başında videolar üzerinde de veri tasarrufu da yapmaya başlayan uygulama, bundan sonra müzik uygulamalarında da veri tasarrufuna katkı sağlayacak.

Youtube Music ve Pandora ilk uygulamalardan

Opera-max-indir-uygulamaOpera Max, şimdilik Youtube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana ve Saavn uygulamaları üzerinde veri tasarrufu yapabiliyor. Her ne kadar Spotify'a henüz el atılmamış olsa da önümüzdeki dönem için bu beklentiye girmek mümkün. Zira Opera yeni uygulamaların da bu listeye ekleneceğini bilgisini veriyor.

Rocket Optimizer ile veri optimizasyonu yapan Opera Max, bu noktada 2013'te satın alınan Skyfire'ın teknolojisinden faydalandığını söylüyor. Bu sayede MP3 ve Mp4 yayınları AAC+ tipine çevrilerek daha az veri tüketimi sağlanıyor.

Veri tasarrufu yaparken belli bir kalite testi yapmaktan da geri kalmayan Opera, müzik tarafında da aynı hassasiyeti göstermiş. Pil kullanımı konusunda yeni bir güncelleme yapıldı mı emin değilim ama pil optimizasyonunun Opera Max tercihinde önemli bir detay olduğunu söylemeliyim.

Son olarak Facebook'un benzer bir uygulama olan Onavo'yu satın aldığını ve Xiaomi'in MIUI 7 sürümü için Opera Max ile anlaştığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Android 4.0 ve üzeri sürümlerde kullanılabilen Opera Max, Google Play'de 500 binden fazla indirilmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.