Geliştirici Ekonomisi Ulusal Trendler Anketi katılımınızı bekliyor

Geliştirici Ekonomisi Ulusal Trendler Anketi katılımınızı bekliyor

Hangi Nesnelerin İnterneti (IoT) platformları Apple ve Google'a karşı rekabet ediyorlar? Türkiye'de en popüler bulut API'ları hangileri?  Mobil mi, IoT mi yoksa bulut mu geliştiricilere daha fazla kazandırıyor? 

Bunlar, Webrazzi'de düzenli olarak sonuçlarına yer verdiğimiz, dünyanın en büyük ve en küresel geliştirici anketlerinden Developer Economics Survey'in bu yılki anketinde cevaplamaya çalıştığı sorulardan bazıları. VisionMobile'ın dünya çapında 140 ülkeden 13 bin geliştiriciyi kapsayan anketi, Türkiye'den geliştiricileri bekliyor.

5 Aralık tarihine kadar açık olan 10'uncu Developer Economics National Trends anketine 15 dakikanızı ayırmanız yeterli. Anketin bu versiyonu geliştiricilerin farklı platform, gelir, uygulama, araç, API, segment ve iş modelllerinin bölgelere göre eğilimlerini ölçerken aynı zamanda mobilde ve bulutta gelir yaratma, Nesnelerin İnterneti (IoT) popülerliği, masaüstü uygulama konumlandırma ve daha fazlasıyla ilgili metrikler sağlıyor.

Anketin geliştiriciler için sağladığı en önemli fayda, kendilerini küresel mevkidaşlarıyla kıyaslamaları ve küresel/ulusal geliştirici trendlerini takip edebilmeleri. Buna ek olarak katılımcıların aralarında iPhone 6S, MS Surface 3, Urban Ears kulaklık, Udemy ve Amazon'dan hediye çeklerinin olduğu ödülleri kazanma şansı da var.

Kurumsal geliştiricilerden hobi için uygulama geliştirenlere kadar tüm geliştiricilerin katılabildiği anketin detaylı sonuçlarını 2016 Şubat ayında yayınlıyor olacağız.

Ankete katılmak için tıklayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.