Yahoo reklam engelleme yazılımı kullananların hesaplarını dondurmaya başladı

Yahoo reklam engelleme yazılımı kullananların hesaplarını dondurmaya başladı

2012 yılından bu yana dört kat büyüyen reklam engelleme yazılımları pazarı birçok şirket için tehlike çanlarının habercisi olmuştu. Özellikle reklama dayalı gelire sahip şirketler bu yazılımların etik olarak doğru olmadığını savunmaya başlamıştı. Yahoo ise çok daha net bir hamle yaptı, reklam engelleme yazılımı kullanan üyelerinin mail servisine erişimini dondurdu.

Digiday üzerinde bir çok kullanıcı hem Chrome hem de Firefox üzerinden Yahoo Mail hesaplarına ulaşamadıklarını aktarmaya başlamıştı. Tartışmalardan sonra bu kullanıcıların ortak bir özelliği ortaya çıktı, hepsi reklam engelleme yazılımları kullanıyordu. Yahoo reklam engelleme yazılımları kullanan üyelerini tespit ederek, servisi kullanmaya devam etmeleri için yazılımları kaldırmaları gerektiğini söyleyen uyarı mesajları çıkarıyor.

lolyahoo

Bu hesap dondurma işleminden nasibini alan kişilerden biri özellikle dikkat çekiyor. 2009-2011 yılları arasında Yahoo uygulamalarının tasarımından sorumlu direktör olarak görev yapan Andrei Herasimchuk da bu sorunu yaşayan kullanıcılar arasında. Twitter üzerinden sorunu doğrulayan Herasimchuk, Yahoo Mail'e veda ederek her ne kadar hiç sevmese da Apple Mail'i kullanmaya başlayacağını duyurdu. Görünen o ki reklam engelleme yazılımları teknoloji sektöründe daha çok tartışma yaratacak.

Görsel Kaynak: Lucian Milasan / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.