Ankara merkezli Model Yazılım, inşaat şirketlerine mobil çözümler sunuyor

Ankara merkezli Model Yazılım, inşaat şirketlerine mobil çözümler sunuyor

Geçtiğimiz gün Türkiye'de inşaat sektöründe görmek istediğim Plangrid adlı uygulamanın başarısından söz etmiştim ve bugün Ankara merkezli benzer bir  girişim olduğunu öğrendim.

İbrahim Şahin, Yasin Güven Uğur ve Sinan Enes tarafından Hacettepe Teknokent'te kurulan Model Yazılım, aldığımız bilgiye göre 2013 yılından bu yana inşaat sektörüne dönük çözümler geliştiriyor. TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi desteği alan ekip, ürünün ilk sürümünü 1 senede geliştirmiş ve şu anda pazardaki bilinirliğini artırmaya çalışıyor.

Uygulamaları Türkiye genelinde 10 firma tarafından 15 projede kullanılan Model Yazılım, öncelikle ülke genelinde orta ve büyük seviyede iş yapan firmalara ulaşmayı hedefliyor. Söz konusu uygulamalar Plangrid'de olduğu gibi elle yapılan bir çok işi mobil ortama taşıyor ve inşaatlarda görev alan inşaat mühendisi, proje müdürü ile işveren tarafından kullanılabilecek çözümler sunuyor.

Hedef önce Türkiye'de sonra yurtdışı pazarlarda büyümek

Model Yazılım'ın kurucularından İbrahim Şahin, proje bazlı ürün satışı yaptıklarını ve bir yandan da müşterilerini eğitmeye çalıştıklarını söylüyor. İlerleyen dönemde yerli inşaat şirketlerimizin aktif olduğu Afrika, Ortadoğu, Rusya gibi pazarlara açılmak istediklerini de ekliyor.

Türkiye'de inşaat/gayrimenkul yatırımcılarının internet/teknoloji yatırımcılarından daha fazla olduğu malum. Ama umuyorum en azından bu tür girişimlerden faydalanarak teknoloji girişimlerinin büyümesine fayda sağlayabilirler. Bu tür uygulamaların ABD'li örnekleri gibi daha profesyonel bir arayüz ve kullanıcı deneyimi sunmaları gerektiğinin de altını çizmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.