Telegram bu hafta DAEŞ ile bağlantılı 78 iletişim kanalını kapattığını açıkladı

Telegram bu hafta DAEŞ ile bağlantılı 78 iletişim kanalını kapattığını açıkladı

Telegram'ın güvenlik ve gizlilik öncelikli bir mesajlaşma uygulaması olması, uygulamayı terör örgütü DAEŞ'in iletişim için yaygınlıkla kullandığı kanallardan biri haline getirdi ancak bu artık değişiyor. Telegram, geçtiğimiz haftalarda Rus yolcu uçağının düşürülmesi ve ardından Paris terör saldırısı eylemlerini kendi mesajlaşma servisi üzerinden duyuran DAEŞ'i, sonunda engelliyor.

Mesajlaşma uygulamasındaki resmi kanalından kullanıcılarına durumla ilgili açıklama yapan Telegram ekibi, açık kanallarının DAEŞ tarafından propaganda amaçlı kullanıldığını öğrenmekten rahatsızlık duyduğunu belirtiyor. Bunun sonucunda eyleme geçen Telegram ekibi, DAEŞ ile bağlantılı, 12 dilde iletişim yapan, 78 kanalın bu hafta kapatıldığı bilgisini paylaşıyor.

telegram

Telegram, önümüzdeki haftalarda kullanıcıların 'itiraz edilebilir' içeriği raporlamasını kolaylaştıracağını da belirtiyor. Kullanıcılar o güne kadar [email protected] adresinden bu içerikleri Telegram'a iletebilirler.

Hızlı büyümesini sürdüren Telegram üzerinden günde 12 milyardan fazla mesaj atılıyor, uygulamanın Eylül ayı itibariyle aktif kullanıcı sayısı 60 milyon. Bunu büyük ölçüde baştan uca şifreli mesajlaşma servisine borçlu olan Telegram'ın son dönemde sık sık DAEŞ ile gündeme gelmesi, benzer servislerin sağladığı faydayla ilgili tartışmaları gündeme getiriyor. Diğer taraftan DAEŞ'in üstlendiği 13 Kasım Paris terör saldırılarında, eylemcilerin birbirleriyle iletişimini SMS gibi şifrelenmemiş mesajlarla kurduğu da yeni gelen haberler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.