LG de mobil ödemeye adım attı: LG Pay

Koreli teknoloji devlerinden LG de mobil ödeme pazarına giriş yapıyor. LG Pay olarak adlandırılan ödeme sistemi pazardaki rekabeti biraz daha renklendirecek.

LG Elektronik Başkanı ve CEO'su Juno Cho ile Shinhan Card ve KB Kookmin Card CEO'ları tarafından imzalanan anlaşma kapsamında LG Pay ilk olarak yerel pazarda kullanıma sunulacak. Yerel iş ortaklarıyla çalışan LG Pay'in küresel açılımı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

LG yöneticileri LG Pay konusunda detaylı bilgi vermekten çekiniyor ama önümüzdeki dönemde hızlı gelişmeler yaşanması muhtemel. Zira planını açığa vuran LG'nin daha fazla vakit kaybetme lüksü yok.

Rakipler iş başında

Apple, Google ve Samsung başta olmak üzere teknoloji devlerinin mobil ödeme alanındaki beklentisi malum. LG de haklı olarak bu büyük potansiyelden pay almak istiyor ve hem yerel hem de küresel müşterileriyle rekabete katılmaya hazırlanıyor.

Hatırlatmak gerekirse LG Pay'in pazardaki rakiplerinden Apple Pay, her ne kadar ilk yılında bekleneni verememiş olsa da AmEx ile yeni pazarlara açılacağını ve kişiden kişiye para transfer uygulamasını başlatabileceğini göstermişti.

Android Pay, Eylül ayında pazar giriş yapmış ve Google Wallet iOS uygulaması kişiler arası para transferi yapacak şekilde güncellenmişti. Samsung Pay ise ilk ayında 30 milyon dolarlık işlem kaydetmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.