Sosyal ağlar üzerinden satın almaya ilgi nasıl? (İnfografik)

Sosyal ağlar üzerinden satın almaya ilgi nasıl? (İnfografik)

Sosyal medya reklamlarıyla bilinirlik artırma ve etkileşim yakalama hedeflerinin yanına satışa yönlendirme amacını da ekleyeli çok oldu. Hatırlayacağınız üzere Eylül sonunda satın al butonunu kullanıma alan Twitter'ın haricinde Instagram da bu yaz başında tanıtmıştı. Facebook ise uzun yıllardır denediği sosyal ticareti "satın al" butonu haricinde nihayetinde mağaza sayfalarında e-ticareti denemeye geçirmişti.

Peşinen söylemek lazım, beğeni almak ve paylaşılmaktan öteye geçip satışa yönlendirmeyi sağlayabilmek çok kolay değil. Müşterinin satın alma sürecinde, belirli bir araştırma dönemimden sonra satın almayı gerçekleştirmek söz konusu. Yeniden hedefleme haricinde tüketicinin hiç aklında olmayan bir ürünü satabilmek için farklı dinamikler gerekiyor ki bu konuda  daha yolun başındayız.

Ancak sosyal medya kullanıcısı veya tüketicinin benzeri satın alma gereçlerine potansiyel ilgisinin nasıl olduğunu bilirsek belki daha doğru stratej,ler geliştirebiliriz. GlobalWebIndex tüm dünyada dikkat çeken bir araştırmaya imza atmış bu kaygıyla, ve "Satın Al"  butonuna olan ilgiyi ölçerek paylaşmış. Sosyal medya kanalları özelinde hazırlanan infografik, benzeri buton gereçlerini henüz denemeyenleri içerdiğini hatırlatalım.

Instagram kullanıcıları yüzde 14'le "Satın Al" butonuna en çok ilgi gösterilen mecralar arasında. Facebook kullanıcılarının ilgisi yüzde 9iken Twitter'da bu oran yüzde 12. Satın alma öncesi en önemli adım diyebileceğmiz kullanıcıların markaya ulaşmada sosyal medyayı kullanmasında ise Instagram yüzde 49'la ilk sırayı alıyor,

GWIBuyButtonInfographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.