Hindistan'daki Uber rakibi Ola 500 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'daki Uber rakibi Ola 500 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'da taksi ve özel araç çağırma servisi olarak hizmet veren ve Uber'e önünde pazar lideri konumunda bulunan Ola, 500 milyon dolar yatırım aldı.

Seri F yatırımıyla kasasına 500 milyon dolar daha koyan Ola, bugüne kadar aldığı toplam yatırımın tutarını ise 1.4 milyar dolara yükseltmeyi başardı. Baillie Gifford'ın öncülük ettiği bu yatırım turunda, Falcon Edge, Tiger Global, SoftBank Group ve DST Global'un yanı sıra, Çin'deki Uber rakibi Didi Kuaidi de stratejik yatırımcı olarak bu turdaki yerini aldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında 2.5 milyar dolarlık değerlemeyle 400 milyon dolarlık Seri E yatırımını alan Ola, bu son 500 milyon dolarlık yatırımla birlikte değerlemesini de 5 milyar doların üstüne taşımış oldu.

Hindistan'ın tam 102 farklı kentinde bulunan Ola platformunda ise 350 binden fazla araç bulunuyor. Bildiğiniz gibi son olarak Uber de sadece Hindistan operasyonu için 1 milyar dolarlık bir yatırım açıklamıştı. Ola'nın da aldığı yatırımı Hindistan'daki büyüme için kullanacağı dile getirilirken rekabeti daha da kızıştıracağı kesin.

Uber'in Hindistan'da aşması gereken en büyük engel olarak gördüğünü tahmin ettiğimiz Ola, kısa süre önce P2P para gönderme servisi Ola Money'i de ayrı bir uygulama olarak devreye almış ve kendi para gönderme/ödeme uygulamasını da devreye sokmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.