Tim Cook'tan Apple çalışanlarına ırkçılık uyarısı

Tim Cook'tan Apple çalışanlarına ırkçılık uyarısı

Bu hafta içerisinde Melbourne'deki Apple Store mağazasındaki birkaç çalışan, mağazaya gelen öğrencilere karşı ırkçı bir yaklaşımda bulunmuş ve "bir şeyler çalmaları"ndan şüphe ederek içeriye girmelerine izin vermemişti.

Yaşanan olayları telefonuna kaydeden öğrencilerden birisi olan Francis Ose'nin bu videoyu Facebook'ta paylaşması üzerine Apple'a karşı oluşan tepkiler iyiden iyiye duyulur hale gelmişti. Francis Ose, bir televizyon programında, olayın hemen ardından mağaza yetkililerinin özür dilediğini aktarsa da bu ırkçı hareket dünya kamuoyunda büyük yer tutmaya devam etti.

Tüm bu yaşananların ardından Apple'ın CEO'su Tim Cook, dünya genelindeki tüm Apple Store'lara "Apple herkese açık" başlığıyla bir mektup gönderdi. Yaşananları, "kabul edilemez bir hadise" olarak tanımlayan Cook, Apple'ın hiçbir şekilde insanlara böylesine yanlış bir perspektiften bakmadığını ve çalışanların da Apple'ın savunduğu ve koruduğu değerlere sahip olmaları gerektiğini yazdı.

Bu üzücü olayın bir şeylerin başlangıcı olması gerektiğini söyleyen Tim Cook, öncelikle Avustralya'dakilerden başlayarak, tüm Apple Store çalışanlarının daha iyi bir eğitime tabii tutulmaları için bir adım atacaklarına dair bilgiye yer verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=MdCuu_fT91Y

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.