Google cevapladı: Sürücüsüz bir araç polis tarafından kenara çekilince ne olur?

Google cevapladı: Sürücüsüz bir araç polis tarafından kenara çekilince ne olur?

"11 Kasım günü öğleden sonra Mountain View Polis Departmanı'ından bir trafik polisi, trafikte yavaş giden bir araç nedeniyle takip eden araçların yığılma yaptığını görür. Asgari hızın 35 mph olduğu yolda 24 mph hızla giden otomobile yaklaşan polis memuru, aracın Google'ın sürücüsüz araçlarından biri olduğunu fark eder." Google'ın sürücüsüz araçlarının trafikte 'kenara çekilme' hikayesi Mountain View polisinin gözünden anlatıldığı şekliyle böyle başlıyor.

Polis memuru, Google sürücüsüz aracını kenara çekiyor ve operatörleriyle uzaktan iletişim kuruyor. Operatörlerden aracın hız limitine göre yolları nasıl seçtiğiyle ilgili bilgi alıyor. Neighborhood Electric Vehicle Definition per 385.5 of the California Vehicle Code düzenlemesi altında çalışan araçların hız limitinin 35 mph'un altında olan yollarda denenmesi gerekiyor. Söz konusu El Camino Real yolunun bu sınırlar içinde olması nedeniyle araç serbest bırakılıyor.

Google blogundan da doğrulanan hikayede Google, olayı biraz da tiye alıyor. "Fazla yavaş gitmek mi! İnsanların (insanlı araçların) böyle bir nedenle sık sık kenara çekilmediğine iddiaya girerim" diyen Google çalışanları, ilgiye pek şaşırmadıklarını da aktarıyorlar. Bu polis memuru gibi etraftaki insanların bazen bilgi almak için aracı durdurduklarını aktarıyorlar. Google'ın sürücüsüz aracı insanların sürüşlerini beğenmese de gelen taleplere cevap vermek konusunda hassas.

Bugüne kadar 1.2 milyon mil otonom sürüş gerçekleştiren araçların bir kez bile ceza almadığını, gururla söylüyor Google. Google sürücüsüz aracının geçirdiği 11 kaza için de insanları suçlamıştı. Bunda haksız da sayılmaz zira istatistiklere göre trafik kazalarının yüzde 90'ı insan hatasından kaynaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.