Slush 2015 Pitching Competition'ın galibi CareMonkey, 650 bin euro yatırımla ödüllendirildi

Slush 2015 Pitching Competition'ın galibi CareMonkey, 650 bin euro yatırımla ödüllendirildi

Avrupa'da yıldızı inanılmaz hızla parlayan girişimcilik ve teknoloji konferansı Slush 2015'in yarışma bölümü kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Webrazzi'nin destekleyici partnerlerinden biri olduğu konferans öncesinde başvuru yapan yaklaşık 1000 girişim arasından seçilen 100 şirketin kurucuları, Helsinki'de iki günlük konferans boyunca dev bir sahnede binlerce kişiye sunum yapma fırsatı yakaladı.

Finale kalan dört girişim içinden Avustralya merkezli sağlık teknolojileri girişimi CareMonkey birinci oldu ve Kuzey Avrupa merkezli finans ve yatırım şirketlerinin oluşturduğu bir konsorsiyumdan tam 650 bin euro tutarında yatırım almaya hak kazandı.

Finlandiya Hükümeti'nin büyük desteğiyle hem alan hem de kapsamını genişleterek bu yıl yaklaşık 15 bin katılımcıya ev sahipliği yapan Slush Konferansı bünyesindeki Pitching Competition, belki de en çok ilgiyi çeken bölümdü. Girişim sahiplerinin uluslararası yatırımcılardan oluşan jüriye sunumlarını yaptıkları dev salonda izleyici koltukları her daim tıklım tıklım doluydu. Kelimenin tam anlamıyla iğne tsanız yere düşmeyecek etkinlik alanında gerçekleşen yarışmada finale kalan dört girişim ABD merkezli AstroDigital, Avustralyalı CareMonkey, Almanya'dan PlugSurfing ve Estonya'dan Velmenni oldu.

SlushSahne

Yarışmanın galibi CareMonkey, kişi ve grupların yaşamsal sağlık verilerini sürekli güncelleyerek derleyen ve değişimlerden ilgili birimleri mobil gereçler üzerinden hızla uyararak sağlıkta risk yönetimini kolaylaştıran entegre bir yazılım çözümü. Dünyanın pek çok yerinde çok sayıda geniş aile, eğitim kurum ve toplulukları, sağlık ve güvenlik kurum ve şirketlerine ihtiyaca göre modifiye edilmiş yazılım çözümleri sunan Melbourne merkezli şirket, aynı zamanda sigorta şirketleri için de hızlandırılmış provizyon ve müdahale imkanı sunuyor. Toplanan verilerle periyodik risk analizi ve tahminleri de yapılan CareMonkey çözümleriyle zamanında yeterli önlemler alınarak yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek riskler minimuma indirilebiliyor.

Geçen Eylül ayında Atlantic şirketler topluluğunun desteğindeki Talent Unleashed Awards'tan da kupayla ayrılan CareMonkey, bu kez Slush vasıtasıyla Evli Bank, FiBAN iş melekleri ve bir grup özel yatırımcının oluşturduğu konsorsiyumun sağladığı 650 bin euroluk yatırımla gücünü tazelemiş oldu.

CareMonkey'i birinci seçen jüride kimler olduğu merak ediyorsanız işte liste: Inventure partnerlerinden Ilkka Kivimäki,​ Accel partneri Fred Destin​, Mosaic Ventures partneri Mike Chalfen​, Atomico partneri Mattias Ljungman ve FiBAN yönetim kurulu başkanı Jaakko Salminen​. Slush 2015 ile ilgili diğer bazı notları da bilahare paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.