Apple kişiden kişiye para transfer uygulaması yayınlayabilir

Apple kişiden kişiye para transfer uygulaması yayınlayabilir

apple-patent-ihlaliApple Pay ile ödeme sistemleri alanına giriş yapan Apple bu alandaki faaliyetlerini genişletmeye hazırlandığı teknoloji kulislerinde konuşulmaya başlandı. Şirketin üzerinde çalışıldığı iddia edilen uygulaması ise kişiler arası para gönderme uygulaması.

"Peer-to-Peer payment" kategorisine giriş yapmak isteyen Apple, kullanıcılarının bir SMS ile veya kendine ait bir uygulama üzerinden tek tuşla arkadaşlarına para gönderebilmesine olanak sağlamak istiyor. Şirketin bu servisin altyapısı için bankalarla da görüştüğü iddia ediliyor. Eğer şirket bu projesini hayata geçirirse iPhone kullanıcıları SMS ile veya mobil uygulama üzerinden diğer kişilere hızlıca para gönderebilecekler.

ABD'de ise kişiden kişiye para gönderme pazarının lideri Venmo, uygulamanın 2014 yılındaki işlem hacmi 2,4 milyar dolara ulaşmış. Venmo'yu satın alan Braintree'yi 2013 yılında satın alan PayPal ise bu alanda Apple'ın muhtemel rakibi olacak. Apple'ın sahip olduğu kullanıcı tabanıyla 2,4 milyar dolar hacim yaratan Venmo'dan pay almak istediği konuşuluyor. Şirketin ödeme sistemleri alanında Apple Pay'den sonraki hamlesinin ne olacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: andersphoto / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.