MATRIX: Herkes ve her şey için IoT uygulamaları yapılabilmesini hedefliyor

MATRIX: Herkes ve her şey için IoT uygulamaları yapılabilmesini hedefliyor

Mini bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte son yıllarda bir çok farklı alanda IoT ürünleri kullanıcıların hayatına girdi. Kickstarter'da kullanıcılardan fon desteği bekleyen MATRIX ise IoT konusunu bambaşka bir yere taşımayı hedefliyor. MATRIX ile herkes, her alanda IoT uygulaması hazırlayarak kullanıma sunabilecek.

MATRIX aslında içinde mini bilgisayar ve 15 farklı sensör olan programlanmaya hazır bir donanım. Ancak onu "devrimsel" yapan şey ise barındırdığı sensörler ile 32 bin farklı kombinasyon yapılabilmesi ve bu sayede MATRIX'in her alanda kullanılabilmesi.

MATRIX'in üzerinde mini bilgisayar, kamera, NFC, bluetooth, GPS, GSM, ivme ölçer, jiroskop, nem ölçer, rakım ölçer, ışık ölçer, mikrofon, baskı ölçer, hoparlör ve sıcaklık ölçer bulunuyor. Tüm bunların yanında MATRIX, ARM Cortex A9 işlemci, 32 GB depolama alanı, 1900 MHz 3G, 1 GB DDR3 RAM, Bluetooth 4.0 ve Full HD kameraya sahip.

matrix-iot-kickstarterr

Kullanılabilecek alanlara örnek vermemiz gerekirse: Mağaza içerisinde akıllı telefonunuzu kullanarak MATRIX üzerinden NFC ile ödeme yapabilirsiniz. Evinizin giriş kapısına MATRIX'i koyarak yüzünüzü ve sesinizi algılatarak eve giriş yapabilir ve ev için ayarladığınız termostat, televizyon gibi ayarların otomatik olarak başlamasını sağlayabilirsiniz. Depoda bir koliyi çıkartırken MATRIX'in yer boşluğunu algılayarak bunu stoktan düşmesini ve fatura kesmesini sağlayabilirsiniz. MATRIX'i diğer IoT cihazları ile bağlayarak birbirleriyle iletişim kuran bir sistem yapabilmek mümkün.

matix internet of things kickstarter admobilizee

MATRIX ekibi JavaScript ile IoT uygulamaları yazabileceğinizi ve bu sayede birçok kişinin kolayca ve hızlıca uygulamalar yaparak MATRIX'i özelleştirebileceğinin altını çiziyor. Kickstarter'da 3 gündür yer alan MATRIX'in hayata geçmesi için hedeflediği tutar 100 bin dolar şu an için ise 26 bin dolar toplanmış durumda. Dilerseniz projeye destek vererek hem hayata geçmesini sağlayabilir hem de ön gönderimden bir tane edinebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.