Adphorus, Instagram Partner Program'ın ilk iş ortaklarından biri oldu

Adphorus, Instagram Partner Program'ın ilk iş ortaklarından biri oldu

Instragram'ın reklam gelirlerinin patlaması için geri sayım resmen başladı. Dün, yani 10 Kasım tarihinde Partner Program'ı duyuran Instagram, dünya çapında yüz teknoloji şirketinin ortaklığıyla reklam işini büyütecek. Türkiye'den Adphorus, Partner Program için Instagram ile birlikte çalışacak ilk 40 şirket arasında yer alıyor.

Reklam gelirleri konusunda 'büyük büyük babası' Facebook'un izinden giden Instragram böylelikle ortaklık yaptığı şirketler aracılığıyla, markaların reklam kampanyalarını planlama, satın alma ve optimizasyon süreçlerini yönetmelerini; markaların Instragram komünitelerini daha iyi anlamalarını ve içerik yönetimini yapmalarını sağlıyor. Partner Program'a, adtech, community management ve content marketing olmak üzere üç farklı kategoride teknoloji şirketi kabul eden Instragram'ın ortakları  ayrı ayrı bu üç görevden en az birine odaklanıyorlar. Adphorus, Adobe, Brand Networks, Smartly.io ve SocialCode gibi şirketlerle birlikte adtech kategorisinde yer alıyor.

Adphorus'un konuyla ilgili açıklamasında Facebook'un hedefleme araçlarıyla ve sürekli eklenen yeni reklam formatlarıyla güçlenen Instragram'ın seyahat ve e-ticaret sektöründen birçok müşterileri için öncelikli mobil reklam destinasyonu haline geldiği belirtiliyor. Bazı müşterilerin CPA'lerinde (Cost per Action) yüzde 69 ve mobil uygulama indirme kampanyalarında CPI (Cost Per Install) oranlarında yüzde 33 düşüş gözlendiği notlar arasında.

Facebook Marketing Partner'ı olan Adphorus, geçtiğimiz Ağustos ayında Instagram reklam API’ına erişim yapabilen ilk şirketlerden biri olmuştu.

Instagram, 2013 yılında ilk reklamlarını tanıtmış ve geçtiğimiz Haziran ayında tüm reklam verenlere açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.