Xbox 360 oyunları Windows 10 ile birlikte Xbox One'da da çalışacak

Microsoft'un son oyun konsolu Xbox One ilk piyasaya çıktığı günden bu yana en çok tartışılan konulardan birisi de bu yeni nesil konsolun Xbox 360 oyunlarını çalıştırıp çalıştırmayacağı yani geri uyumluluğu olup olmayacağı yönündeydi.
Xbox 360 oyunları Windows 10 ile birlikte Xbox One'da da çalışacak

xbox-360-xbox-oneMicrosoft'un son oyun konsolu Xbox One ilk piyasaya çıktığı günden bu yana en çok tartışılan konulardan birisi de bu yeni nesil konsolun Xbox 360 oyunlarını çalıştırıp çalıştırmayacağı yani geri uyumluluğu olup olmayacağı yönündeydi.

Microsoft'un işletim sistemi Windows 1012 Kasım itibariyle Xbox One'a gelecek ve Xbox One bu güncellemeyle birlikte geriye uyumluluk kazanacak. Tam listesine Xbox'ın resmi web sitesinden ulaşabileceğiniz bu 104 adet oyun arasında Assassin’s Creed, Gears of War, Mass Effect ve Halo gibi önemli oyunlar da bulunuyor.

Daha önce Microsoft'un konsol piyasasındaki rakibi Sony, PlayStation 4'de PlayStation 3 oyunlarının çalışmayacağını kesin bir dille açıklamış, o dönem Microsoft ise cevabını Xbox One kullanıcılarına hangi Xbox 360 oyunlarını konsollarında görmek istediğine dair bir anket açarak vermişti.

Microsoft'un Xbox One için gelen geri uyumluluk seçeneği hem Windows 10 işletim sistemi güncelleme sayısını artırıp bu ekosisteme can verecek iken hem de bu güncellemenin yaklaşan noel ve tatil sezonu öncesinde gelmesi satışları dahi etkileyebilecek bir hamle olarak nitelendirilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.