WeChat'in büyümesi durmuyor, aylık aktif kullanıcı sayısı 650 milyona ulaştı

WeChat'in büyümesi durmuyor, aylık aktif kullanıcı sayısı 650 milyona ulaştı

Çin merkezli Tencent'in mobil mesajlaşma uygulaması WeChat'in büyümesi yavaşlamıyor. Şirket son olarak açıkladığı 2015 üçüncü raporundaki bilgilere göre aylık aktif kullanıcısını son 6 ayda 50 milyon daha artırarak büyümesini sürdürdü.

WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden olan WeChat özellikle Asya pazarında oldukça güçlü bir konumda. Özellikle Çin, Hindistan, Güneydoğu Asya ve Latin Amerika'nın bazı bölümlerinde popüler olan WeChat aslında mobil mesajlaşma uygulamasından ziyade insanların yeni kişilerle tanışabileceği mobil bir 'dating' uygulaması olarak da konumlandırılabilir zira uygulamayı bu amaçla kullanan kişi sayısı yadsınamaz kadar fazla.

wechat-aylik-aktif-kullanici-sayisi

2014'ün üçüncü çeyreğinde 468 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip şirket bunu bir yıl içerisinde yaklaşık 200 milyon arttırarak 650 milyona çıkarmayı başarmış. Bunun yanında Tencent şirket gelirlerinin de yine geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 39 büyüdüğünü açıkladı. Tencent, WeChat'in içerisinde yer alan mobil ödeme çözümü WeChat Pay ve QQ Pay ile 200 milyon kullanıcının banka kartlarını sisteme dahil etmeyi başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.