Rocket Internet'in mobilya girişimi Home24, FashionForHome'u satın aldı

Rocket Internet'in mobilya girişimi Home24, FashionForHome'u satın aldı

Rocket Internet'in girişim portfolyosundaki mobilya sitelerinden Home24, rakibi FashionForHome.de'yi satın aldı. Anlaşmanın detayları açıklanmış değil ama tamamen hisse karşılığı bir satış olduğu tahmin ediliyor.

Samwer Kardeşler'in milyar dolarlık potansiyel gördüğü e-ticaret kategorilerinden biri mobilya ve Home24 Rocket Internet'in bu alanda en hızlı büyüyen girişimi. Rocket Internet'in 6 aylık finansal sonuçlara göre Home24'ün gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98 oranında artarken, aynı kategorideki Westwing ise yüzde 47 büyüme kaydetmişti.

Alman girişimcilerin hayata geçirdiği Fashion For Home da İngiltere'nin Made.com'u ile kıyaslanan bir girişim ve farklı şehirlerindeki fiziksel mağazalarıyla da dikkat çekiyor. Aynı zamanda Avusturya ve Hollanda için yerel siteleriyle hizmet veriyor.

Fashion For Home'un kurucuları Marc Appelhoff ve Christoph Cordes satın alma sonrasında girişimlerinin başında kalmaya ve girişimlerini ayrı olarak yönetmeye devam edecek. Bununla beraber iki kurucu da Home24 yönetim ekibine dahil olacak.

Eski yatırımlar biriydi, çıktı ve geri dönüp satın aldı

Biraz geçmişe gidildiğinde Rocket Internet'in eskiden Fashion For Home'a yatırım yaptığı ve 2012 yılında hisselerini satarak çıkış yaptığı gözüküyor. Yani Alman girişim fabrikası bunu dert edinmemiş ve inandığı anda istediği şeyi yapmaktan geri durmadığını bir kez daha göstermiş. Diğer yandan girişimciler için de ders niteliğinde bir hikaye olmuş.

Home24 CEO'su Domenico Cipolla bu satın almayla liderlik pozisyonlarını güçlendirdiklerini mobilya kategorisinde küresel liderliği hedeflediklerini ifade ediyor. Home24 şu anda Almanya'nın yanısıra Fransa, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, İtalya ve Brezilya'daki hizmet veriyor.

Hatırlatmak gerekirse Rocket Internet, Türkiye pazarına ev dekorasyonu girişim Westwing ile 2011'de giriş yapmış ama 2012'de Westwing varlıklarını PeraBulvari.com'a satarak çıkmıştı amaOliver Samwer 2015'te Türkiye'ye daha iyi bir dönüş yapabileceklerini söyledi (35:46") ve şimdi bu büyük dönüşün Home24 ile olup olmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.