Girişim yatırımları analitik platformu CB Insights, 10 milyon dolar yatırım aldı

Girişim yatırımları analitik platformu CB Insights, 10 milyon dolar yatırım aldı

Girişim yatırımları analiz platformu CB Insights, 10 milyon dolar yatırımla yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Zaman zaman bizim de raporlarını paylaştığımız girişim, yeni yatırımla yeni ürünlerini de duyurdu.

Halka açık olmayan girişimlere dönük veri, araştırma ve öngörülebilir ölçümleme hizmetleri sunan CB Insights'ın Seri A turu yatırımını RSTP'den geldi. CB Insights'ın ilk kurumsal yatırımını yapan RSTP, CEO John DeLoche'i de CB Insights yönetim kuruluna dahil etti.

Son yıllarda büyük yatırımcılar, kurumsal şirketler, bankalar ve medya şirketleri için önemli bir kaynak haline gelen CB Insights, şu anda 60'tan fazla kişiye iş veriyor ve çalışan sayısını 1 yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyor. Yayınladığı raporlarla da dikkat çeken girişim, aldığı bu yatırımla özellikle öngörülebilir ölçümleme ve yapay zeka merkezli çalışmalara ağırlık vermek istiyor.

Yeni pazarlara açılma hedefinde olan girişimin kurucusu Anand Sanwal, zaten CB Insights müşterisi olan RSTP'nin tecrübesiyle daha hızlı büyüyeceklerine kesin gözüyle bakıyor ve yeni 4 ürünün de duyurusunu yapıyor;

  • Ava – Yapay zeka tabanlı bu sosyal ağ yeniliği kimi tanımanız gerektiğini söylüyor.
  • CB Insights for Sales – B2B satış organizasyonlarına yeni müşterilerinin kim olacağını tanıma fırsatı sunuyor.
  • Private company ratings – Dünyanın önemli analitik yazılım şirketlerinden FICO'nun hızlı büyüyen girişimlere dönük bir modeli gibi düşünülebilir.
  • Sensing industry trends – Hangi endüstrilerin yükselişte olduğuna dair olasılık temelli bir çözüm sunuyor.
  • M&A Predictor – Bir şirketi satın alabilecek şirketleri tahmin ediyor.

Resmi duyurunun başlığından da anlaşılacağı gibi CB Insights henüz milyar dolar seviyesine ulaşmış değil ama bu yolda ilerleyeceğini de söyleyebiliriz. Zira daha iyi yatırımlar yapmak giderek veriye dayalı bir iş halini alıyor ve bu da CB Insights gibi girişimlerin değerini artırıyor. Benzer bir girişim olan Mattermark da Aydın Şenkut’un da katıldığı ikinci tohum yatırım turunda 2 milyon dolar almıştı.

Türkiye ise yatırımlar açısından çok aktif bir pazar değil ama bildiğiniz gibi Startups.watch hem Türkiye hem de MENA bölgesinde CB Insights'a benzer bir iş yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.