Türkiye'de girişimlerin yüzde 28'i aylık 30 bin TL'den fazla ciroya sahip [İnfografik]

Türkiye'de girişimlerin yüzde 28'i aylık 30 bin TL'den fazla ciroya sahip [İnfografik]

2013 yılından bu yana 1000’in üzerinde projeyi değerlendirerek bugüne kadar 14 girişime yatırım yapan BIC Angel Investments, Türkiye’deki girişimcileri daha iyi anlayabilmek ve verdiği profesyonel desteğin kalitesini bir üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla online araştırma gerçekleştirmiş.

Araştırmada kendi işini kurmak için en az yarı zamanlı olarak projesine vakit harcayan veya kendi kurduğu işte tam zamanlı olarak çalışan, bu işten para kazanan veya kazanmayı hedefleyen kişiler girişimci olarak tanımlanmış. Araştırmaya katılan 300 girişimcinin yüzde 88’i erkek, yüzde 12’si kadınlardan oluşmuş. Girişimciler, yüzde 56’lık bir oranla, ağırlıklı olarak iş anlamında daha tecrübeli ve cesur kararlar alabildikleri 25-35 yaş aralığında girişimlerini kurduklarını belirtmişler.

Girişimcilerin yüzde 33’ü henüz ciro rakamına ulaşmadığını ifade ederken, ortalama ciro yapanların oranı yüzde 68’e ulaşıyor. Aylık 30 bin TL ve üzeri ciro yapan girişimcilerin oranı ise yüzde 30’un üzerinde yer alıyor. Bir girişimin fikir aşamasından hayata geçiş süresi ortalamada bir yıla yaklaşırken, girişimcilerin kendilerine yaptıkları yatırım tutarı da yüzde 54’lük bir oran ile 50 bin TL’nin altında yer alıyor. Araştırmanın tamamının yer aldığı infografiği aşağıdan inceleyebilirsiniz.

bic-Angel-Investments-girimsicilik-arastirmasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.