Türkiye'de filizlenen Tocma.ro, Romanya'nın lider seri ilan sitesi olmak istiyor

Türkiye'de filizlenen Tocma.ro, Romanya'nın lider seri ilan sitesi olmak istiyor

Seri  ilan sitesi Tocma.ro, Romanya'nın Sahibinden.com'u olmak istiyor. Evet, bu ifade ilk bakışta ilginç gelebilir ama halen Türkiye'de çalışma hayatını sürdüren Roman Adamita'nın kurucu ortaklarından olduğu Tocma, tam da bu mottoyla kurulmuş.

Türkiye'de Sahibinden.com'a rakip bir seri ilan sitesi kurmanın mantıklı olmadığını düşünen Roman Adamita, diğer ortaklarının da Romence bilmesiyle Romanya'nın bu iş için doğru ülke olduğuna karar vermiş. Petru Hincu ve Ion Chircu ile Tocma.ro'yu Mayıs 2015'te yayına açmış ve kısa sürede içinde doğru bir karar verdiğini görmüş.

Tocma.ro

Şu anda 23 bin ilan yayınlayan ve aylık 100 bin ziyaretçi sayısına yaklaşan Tocma, Sahibinden.com gibi ücretsiz ilan yayınlıyor. Sadece özel ilan açmak isteyenler para ödüyor ama ücretli ilan özelliği üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Romanya pazarında lider konumdaki OLX.ro'nun ciddi bir rakip olduğunu söyleyen Roman Admita, kullanıcılarına en hızlı dönüş yapan ilan sitesi olma iddiasıyla kullanıcı kazanmaya çalışıyor. Şimdilik organik arama sonuçları ve ücretli reklamlarla trafik çeken Tocma, büyüdükçe kulaktan kulağa yayılarak hedeflerine ulaşmak istiyor.

Tocma'nın pazara sonradan giriş yapma dezavantajını da göz önünde bulundurmak gerek ama Sahibinden.com'un örnek alınmasının değerli olduğunu söyleyebiliriz. İlerleyen dönemde önemli gelişmeler olması halinde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.