Apple elektrikli otomobil projesi için 'gizli ajan' işe aldı

Apple elektrikli otomobil projesi için 'gizli ajan' işe aldı

Apple hiçbir zaman elektrikli otomobil geliştirdiğini doğrulamadı ancak şirket bünyesindeki "Project Titan" departmanında istihdam etmek için otomotiv ve yazılım endüstrisinden yüzlerce kişiyi işe aldı. Söylentiye göre son işe alınanlar arasında "özel projede görevli olacak bir gizli ajan" da var.

Ağustos ayında işe girişi yapılan Rónán Ó Braonáin, daha önce BMW, Vision Fleet ve Reviver'de üst düzey görevlerde bulunmuş. Braonáin'in uzmanlık alanı "dijital plakalar" ve filo yönetimi ve Apple'da da bu konularda çalışmalar yapacağını tahmin etmek güç değil.

Dijital plakalar klasik endüstri için yeni bir kavram ve geliştirilip yaygınlaştıkça bugüne kadar kullanılan klasik plakaların çöpe atılmasını sağlayabilir. Bu teknolojide araçlar devlet kurumlarıyla ve izin verilen şirketlerle kablosuz haberleşebiliyor, otomobile ait tüm bilgiler online veritabanlarında tutulup sürekli güncellenebiliyor. Örneğin bugün bir araç sigortasız şekilde sokak aralarını kullanarak polis kontrolünden kaçabiliyor, ancak dijital plaka sayesinde polis ve ilgili kurumlar otomobilin sigortasının dolduğunu öğrenip sahibiyle hızlıca temasa geçebiliyor. Tabi otomobil hırsızlığını önleme potansiyeli de son derece önemli.

Görsel Kaynak: andersphoto / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.