Facebook'un reklam gelirleri 4.3 milyar dolara, günlük video izlenme sayısı 8 milyara ulaştı

Facebook'un reklam gelirleri 4.3 milyar dolara, günlük video izlenme sayısı 8 milyara ulaştı

Facebook mali üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Aylık aktif kullanıcı sayısını yıllık bazda yüzde 14 oranında arttırarak 1.55 milyara çıkaran Facebook, yeni kullanıcılardan daha fazla gelir sağlamayı da başardı. Dünya genelinde kullanıcı başına ortalama gelirini 2.97 dolara yükselten Facebook'un 2015 üçüncü çeyrekte toplam gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3 oranında artarak 4.5 milyar olarak gerçekleşti.

facebook q3 dau

Facebook'un kullanıcı sayısını arttırma becerisi açısından başarılı göründüğü sonuçlara göre, şirketin günlük aktif kullanıcı (DAU) sayısı yıllık yüzde 17 oranında artarak 1.01 milyara çıktı. Facebook'un büyümesi beklendiği gibi mobil odaklı olarak sürüyor. Mobil DAU'su son çeyrekte 898 milyona çıkan Facebook'u yalnızca mobilden kullananların aylık aktif kullanıcı sayısı 727 milyon.

facebook revenue q315

Facebook'un 4.5 milyar dolarlık gelirleri içinde reklam gelirlerinin payı 4.3 milyar dolar ve bunda mobil reklam gelirlerinin oranı yüzde 78. Bir yıl önce aynı oran yüzde 66 idi. Gelirlerin coğrafi açıdan dağılımında ABD  ve Kanada 2.26 milyar dolarlık gelirle Facebook'a en çok kazandıran kıta. Onu Avrupa ve Asya-Pasifik izliyor. Türkiye'nin de dahil olduğu dünyanın geri kalanı olarak adlandırılan bölge, Facebook'a son çeyrekte 451 milyon dolar kazandırdı.

facebook q3 15 arpu

Sayıların bölgelerdeki dijital reklam maliyetleriyle bağlantılı olduğu kullanıcı başına ortalama gelir (ARPU) sonuçlarıyla daha da netleşiyor. Facebook'un dünya genelinde ARPU oranı üçüncü çeyrekte 2.97 dolara çıktı. ABD ve Kanada'da bu sayı 10.49 dolarken, dünyanın geri kalanında 0.94 ile sınırlı. Ancak dünyanın geri kalanı için bu sayının bir önceki çeyrekte 0.90 olduğu düşünülürse Facebook'un bu bölgelerde yeni kullanıcılarından daha fazla gelir elde etmeyi başardığı sonucu çıkıyor.

Facebook'un son çeyrek sonuçlarıyla birlikte paylaştığı bir diğer önemli not, Facebook videolarının günde 8 milyar adet izlenme sayısına ulaşmış olması. Geçtiğimiz Nisan ayında 4 milyar olarak açıklanan bu sayı, geçen altı ay içinde iki katına çıkarken, Facebook'un yaklaşık bir yıl önce yayınladığı Groups uygulamasının kullanıcı sayısı da 900 milyonu buldu.

facebook

Facebook komünite güncellemesini de yayınlayan şirketin Whatsapp'ta 900 milyon Instagram'da 400 milyon, Messenger'da ise 700 milyon kullanıcısı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.