Deloitte, Türkiye'de 2015'in en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini açıkladı

Deloitte, Türkiye'de 2015'in en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini açıkladı

DeloitteTech Fast 50 programı ile düzenlendiği ülkelerde teknoloji şirketlerini büyüme hızlarına göre sıralamaya devam ediyor. Türkiye'de bu yıl onuncu yılını dolduran ve bu yıl güçlü bağlantılar temasıyla düzenlenen program, 4 Kasım yani dün gerçekleştirilen bir törenle kazananları açıkladı.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programının birincisi Cardtek Payment Processing Services (CordisNetwork) oldu. Geçtiğimiz yıl da listenin zirvesinde yer alana Cardtek bu başarısını, son dört yılda yüzde 5 bin 515 büyüme kaydetmesine borçlu. Rekor büyümeyi yüzde 2 bin 126 oranıyla anttech ve yüzde bin 742 oranla 724tikla.com takip etti.

fast50 cardtek

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) tarafından seçilen bir şirkete Teknoloji Özel Ödülü'nün verildiği Teknoloji Fast 50'de bu ödülü alan şirket mobil çözümler sunan 4play oldu. Program ilk düzenlendiği günden bugüne listede yer alan inova ise Büyükler Ligi kategorisinin birincisi oldu. Lig, 2014 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerini, son dört yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendiriyor.

Bu yılki Teknoloji Fast 50 programının yüzde 60'ını yazılım şirketleri oluşturuyor. Programda ilk 10'a giren şirketler şu şekilde sıralanıyor:

Deloitte fast50

Program sonuçlarıyla birlikte, Fast 50'ye giren teknoloji şirketlerini kapsayan CEO anketini de yayınlayan Deloitte'a göre, hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinde CEO'ların karşılaştığı en büyük operasyonel zorluk, kalifiye işgücünün bulunması, işe alınması ve elde tutulması. CEO'lar karşılaştıkları en büyük kişisel zorluğun liderlerin yetiştirilmesi ve sorumluluğun delege edilmesi olduğunu söylüyorlar. Sonuçlar ve anketin tamamı için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.