RelayRides yeni ismi Turo'yu ve 47 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Paylaşım ekonomisinin bir örneği olarak otomobil paylaşımı ve kendi otomobilinizi kiralama imkanı sunan RelayRides, yeniden markalama (rebranding) yaparak ismini Turo olarak değiştirdiğini ve Kleiner Perkins Caufield & Byers'dan 47 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldığını duyurdu.
RelayRides yeni ismi Turo'yu ve 47 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

turoPaylaşım ekonomisinin bir örneği olarak otomobil paylaşımı ve kendi otomobilinizi kiralama imkanı sunan RelayRides, yeniden markalama (rebranding) yaparak ismini Turo olarak değiştirdiğini ve Kleiner Perkins Caufield & Byers'dan 47 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldığını duyurdu.

San Francisco merkezli olarak 6 yıldır hizmette olan RelayRides, touring ve turismo kelimelerinin birleşimiyle ismini Turo olarak düzenlemesi girişimin yeniden yapılanma rüzgarını arkasını almak istediğini gösteriyor. Şirketin CEO'su Andre Haddad da global bir trend olabilecek isim seçtiklerini belirtiyor.

Turo, eski ismiyle RelayRides dünya çapında araç paylaşım işini büyütme amacıyla yola çıkmış ve 2013 yılında Wheelz'i satın almıştı. Şimdi de Turo aldığı yeni yatırımla işleri büyütmeye çalışacak.

Girişimin kaderini etkileyecek isim değişikliği ve bir büyük yatırımı duyuran şirket, rakamlar konusunda ise hiç veri paylaşmadı. Girişim sadece, gelirlerinin yüzde 60'ının şehir dışından gelen turistlere arabalarını kiralayan kullanıcılar aracılığıyla elde ettiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.