KGI: Apple, 4 inçlik yeni iPhone modelini 2016'da tanıtacak

KGI: Apple, 4 inçlik yeni iPhone modelini 2016'da tanıtacak

iphone 5s

Apple iPhone 6 serisinden itibaren tercihini büyük ekrandan yana kullanıyor ve satışlara bakıldığında bu, doğru bir tercih gibi görünüyor. Yine de yenilikten memnun olmayan kullanıcıların olduğu bir gerçek ve Apple, bu kullanıcıların beklentilerine cevap verecek gibi görünüyor. Apple'ın henüz piyasaya sunulmamış cihazları hakkında genellikle isabetli tahminler yapan KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun bugün paylaştığı belirtilen yatırım notuna göre, Apple 4 inch'lik yeni bir iPhone modelini önümüzdeki yıl piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

Halihazırda 4 inch'lik iPhone 5S'in geliştirilmiş versiyonu olarak tanımlanan yeni iPhone modeliyle ilgili bilinenler sınırlı. Cihazın iPhone 5c gibi plastik kaplı olmayacağı, dış yüzeyinin metal olacağı ilk not. Bununla birlikte A9 işlemciyle çalışması beklenen yeni iPhone'un iPhone 6S ile birlikte gelen 3D Touch özelliğine sahip olmayacağı belirtiliyor. Böylelikle yeni iPhone serisi iPhone 6 serisinden belirgin bir şekilde ayrılıyor olacak. Kuo'nun tahminlerinden Apple'ın iPhone 5c ve iPhone 5S ayrımına benzer bir prensiple hareket ettiği sonucu da çıkabilir.

Kuo yeni iPhone modellerinin 2016'nın ilk yarısında tanıtılacağını ve yıl sonunda 20 ila 30 milyon adet arasında cihazın sevk edileceğini söylüyor.

iPhone 6S hala konuşulmaya devam ederken, iPhone 7 'muhabbetini' de açan Kuo, cihazın A10 işlemciye sahip olacağı, 4.7 inch'lik iPhone 7'nin 2GB RAM ve 5.5 inch'lik iPhone 7 Plus'ın 3GB RAM'le geleceği gibi ön görülerde bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.