MasterPass ilk Apple Watch ödeme çözümünü Türkiye'de BiTaksi ile sunmaya başladı

MasterPass ilk Apple Watch ödeme çözümünü Türkiye'de BiTaksi ile sunmaya başladı

"Apple Pay'in bittiği yerde MasterPass başlar" sözler MasterCard CEO'su Ajay Banga'ya ait. Bundan bir yıl önce yaptığı, şirketin iş ortağı Apple Pay ile ilgili yaptığı açıklamada MasterPass'in yalnızca bir mobil cüzdan olarak kalmayacağını, ilerleyen dönemlerde sadakat programları ve farklı fikirlerle ürünü geliştirmeye devam edeceklerini söylüyordu Banga. Bu yönde önemli bir adım atarak Apple Watch uygulamasını tanıtan MasterPass, alternatif ödeme çözümünü ilk kez Türkiye'de kullanıma sundu.

MasterPass'in Apple Watch üzerinden ödeme yapmanızı sağlayan çözümünü hayata geçirdiği BiTaksi entegrasyonuyla birlikte duyuruldu. Entegrasyon, BiTaksi Apple Watch uygulaması üzerinden MasterPass ile ödeme yapılabilmesini de artık mümkün hale getiriyor.

BiTaksi, ilk Apple Watch uygulamasını geçtiğimiz Mayıs ayında duyurmuştu. BiTaksi'nin akıllı telefon uygulamasındaki tüm fonksiyonları saate taşıyan uygulama, yolcuların akıllı saatleri üzerinden taksi çağırabilmesini ve taksinin gelişini gerçek zamanlı olarak saatleri üzerinden görebilmesini sağlıyor. Bugüne kadar ödemeler için nakit, kredi kartı, PayPal ya da BKM Express seçeneklerini sunan BiTaksi Apple Watch uygulamasına MasterPass seçeneği de ekleniyor anlaşmayla.

Tüm dünyada 24 ülkede kullanılan MasterPass, global olarak 250 bini aşkın ödeme noktasında yer alıyor. Apple Watch ödeme çözümü ise ilk kez Türkiye'de kullanıma sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.