DJI geliştiricilerin akıllı drone'lar yapabileceği mini bilgisayarını tanıttı

DJI geliştiricilerin akıllı drone'lar yapabileceği mini bilgisayarını tanıttı

En popüler drone üreticilerinden olan DJI geliştiricilerin drone'larında kullanabileceği programlanabilir mini bilgisayarını tanıttı. DJI bu ürünüyle daha akıllı ve çeşitli alanlarda kullanılabilecek drone'ların önünü açmak ve destek olmak istiyor.

Manifold ismi verilen mini bilgisayarı Arduino benzeri olarak düşünebilirsiniz. Ancak DJI Manifold'un boyutları ve ağırlığı daha az çünkü bir drone tarafından taşınmak için üretilmiş. DJI geliştiricilerin Manifold'u kullanarak ileri düzey görsel işleme de dahil karmaşık bilgisayar işlemleri yapabileceğini belirtiyor. Manifold'un üzerinde USB, Ethernet, Mini-PCIe, HDMI, UART, SPI ve I2C portları yer alıyor ve 200 gram'dan hafif. Quad-core, 4-Plus-1 ARM işlemci, NVIDIA Kepler grafik işlemcisi, 2 GB DDR3L RAM ve 16 GB eMMC depolama alanına sahip Manifold'un üzerinde Ubuntu 14.04 LTS işletim sistemi çalışıyor.

DJI'ın Ubuntu ve grafik birimi olarak NVIDIA Kepler'i seçmesinin sebebi, açık kaynak kodlu zengin kütüphaneleri geliştiricilere sunmak istemesi. Ubuntu ve Kepler sayesinde geliştiriciler CUDA, OpenCV, ROS, DirectX ve OpenGL daha bir çok API ile açık kaynak kodlu kütüphaneyi kullanarak drone'lar için yapay zeka uygulamaları geliştirebilecekler. Manifold'un tek başına satış fiyatı 499 dolar açıklandı, ek olarak Matrice test drone'u için de 3.299 dolar ödemeniz gerekli. DJI kargolamayı 15 Kasım'da başlatacağını da ayrıca belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.