VSCO, GIF formatlı görsel yaratma uygulaması DSCO'yu yayınladı

Fotoğraf düzenleme ve filtreleme uygulaması VSCO popülerliğini yıllar içinde giderek arttırırken tıpkı Instagram'ın Boomerang ve Hyperlapse ile yaptığı gibi ek uygulamalar yaratmaya başladı.
VSCO, GIF formatlı görsel yaratma uygulaması DSCO'yu yayınladı

dsco-vscoFotoğraf düzenleme ve filtreleme uygulaması VSCO popülerliğini yıllar içinde giderek arttırırken tıpkı Instagram'ın Boomerang ve Hyperlapse ile yaptığı gibi ek uygulamalar yaratmaya başladı. VSCO ekibi tarafından geliştirilen DSCO (geliştiricileri 'disko' olarak telafuz ediyor) uygulaması, kullanıcıların GIF formatında görseller yaratmasına müsaade ediyor.

Sosyal ağlarda ve web dünyasının genelinde bildiğiniz gibi GIF formatlı görsellere ilgi son zamanlarda oldukça arttı. Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar GIF formatını desteklemeye başlayan çalışmalara imza atarken, Tumblr GIF arama motoru çıkarttı, YouTube ise GIF oluşturma aracının testlerine başladı. Bu gelişmeler ışığında artık mobil dünya da GIF formatına çok yakın. Kim bilir, belki gelecekte Instagram bile GIF formatı desteklemeye başlayacak iken, VSCO'nun da bu konuya önem vererek ayrı bir GIF yaratma uygulaması piyasaya çıkartması çok büyük bir sürpiz olmadı.

DSCO oldukça basit bir çalışma prensibine sahip bulunuyor. VSCO hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulama üstünden iPhone'unuzun ön ya da arka kamerası ile kısa süreli bir video çekiyorsunuz. Sonrasında DSCO bu video içinden aldığı kareleri bir GIF görseli haline getiriyor ve paylaşabileceğiniz hale getiriyor. Üstelik, GIF oluşturulduktan sonra DSCO üstünden farklı filtreleri de oluşturduğunuz GIF görsele uygulamanız mümkün oluyor.

Bildiğiniz gibi VSCO geçtiğimiz yıl Accel Partners'tan 40 milyon dolar yatırım almıştı. Şimdi de girişim, VSCO'nun yanında bir de DSCO adını alan bu uygulamasıyla AppStore'daki yerini aldı. Şimdilik sadece iOS sürümü bulunan DSCO'nun resmi uygulama tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.