Facebook, Local Market yeniliğiyle yerel alışveriş dikeyine giriyor

Facebook, Local Market yeniliğiyle yerel alışveriş dikeyine giriyor

Facebook'un e-ticaret tarafındaki planları yeniden canlanıyor. Bazı Facebook kullanıcılarının iOS uygulamasında karşılaşmış olduğu Local Market yani Yerel Pazar yeniliği de sosyal ağ devinin bu konuda ciddi olduğunu gösteriyor.

Paylaşılan ekran görüntüleri kullanıcıların alım-satım yapabildiği, gruplardan ayrı yeni bir bölüm olarak göze çarpıyor. Satışa sunulan ürünler fotoğraf, kategori ve fiyat bilgileriyle sergileniyor. Pazar modülü içinde anahtar kelimeler üzerinden arama da yapılabiliyor.

Kullanıcılar takip etmek istedikleri yerel pazar listelerini takip edebiliyor. Bunlar içinde yer alan 'her şey bedava' listesi ise Facebook'un ürün paylaşımı/bağışına ve belki ürün takasına izin vereceğini gösteriyor.

Bu yılın Şubat ayında gruplar için satış yapma yeniliğini duyuran Facebook, on milyonlarca grubu barındırdığını ve satış odaklı grupların en popüler kategorilerden biri olduğunu söylemişti.

Facebook sözcüleri bu yeniliği doğruluyor ve henüz yolun başında olduklarını söylüyor ama son kullanıcılar arasında yapılan testler Facebook'un bu iş için çok da fazla beklemeyeceğini düşündürüyor.

Shopify ile Facebook'ta ürün satışı yapmak bir yana, sosyal ağ devi mobil platformda alışveriş akışı test etmeye başlayarak aslında e-ticarete duyduğu ilgi konusunda yeni bir ipucu daha vermişti.

Özetle, Facebook bu iş için gerekli altyapıya sahip. Yerel Pazar yeniliğini kullanmaya hazır bir kitle de mevcut. Yani mevcut bir kullanıcı kitlesinin sistemli bir yapıya geçiş yapmasını izleyeceğiz. Ancak Facebook'un bu işte ne kadar başarılı olacağını görmek için biraz beklemek gerektiğini de kabul etmek gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.