Sony, Toshiba'nın görüntü sensör bölümünü satın almaya hazırlanıyor

Sony, Toshiba'nın görüntü sensör bölümünü satın almaya hazırlanıyor

Bir süredir teknoloji kulislerinde dolaşan, Sony'nin Toshiba'nın görüntü sensör departmanını tümüyle satın alacağı söylentileri bugün Sony tarafından resmen doğrulandı. Satın almanın Mart 2016'ta tamamen bitirilmesi bekleniyor.

Toshiba görsel/görüntü sensör departmanında prodüksiyon konusunda teknolojiler geliştirerek ürünler ürütüyor. Sony'nin bu bölümü satın almasıyla birlikte Toshiba'nın Japonya'da sahip olduğu ve bu alanda çalışmalar yapan fabrika, ekipmanlar ve çalışanlar tümüyle Sony'ye geçmiş olacak. Satın almanın yasal zeminlerinin 2015 sonuna kadar bitirilmesi beklenirken, tümüyle bitmesinin iki şirketin finansal yılının sonu olan Mart 2016'yı bulması bekleniyor.

Sony ise görüntü sensör ve prodüksiyon bölümünü bir departman olmaktan çıkartıp yine Sony'ye bağlı olacak ayrı bir şirket olarak konumlandırmaya hazırlanıyor. Bu şirketin ismi Semiconductor Corporation olacak ve Toshiba'dan alınan bölüm bu şirkete bağlanacak. Bilindiği gibi Sony ürettiği kamera sensörlerini ve bazı çipleri Apple, Xiaomi ve Google gibi şirketlere veriyor bu da şirketin kârlılığı için oldukça önemli bir hale geliyor.

Görsel Kaynak: 360b / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.