OBI Worldphone, 23 Kasım'da Türkiye'de satışa sunulacak

OBI Worldphone, 23 Kasım'da Türkiye'de satışa sunulacak

Apple ve Pepsi Cola'nın eski CEO'su John Sculley'nin akıllı telefon pazarına Obi Worldphone markasıyla giriş yaptığını San Francisco'daki basın tanıtımına katılarak sizlere duyurmuştuk. Hatta John Sculley ile bir röportaj da gerçekleştirmiştik.

Dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla da Obi Worldphone'un Kasım ayında Türkiye pazarına giriş yapacağını öğrendik. 23 Kasım'da Türkiye'de satışa sunulacak Obi Worldphone'un fiyatı ise açıklanmadı.

İstanbul'daki toplantıya katılan Obi Worldphone Kurucu Ortağı Shane Maine ve Obi Worldphone EMEA Bölgesi Genel Müdürü Amit Rupchandani ile Generali Grubu yöneticileri Obi Worldphone'un 23 Kasım'da Türkiye pazarına gireceği bilgisini ve iddialı olduğunu paylaştı.

Androidli 2 model

Android Lollipop tabanlı iki modelle piyasaya giriş yapacak olan Obi Worldphone'un SF1 adlı modeli 4G/LTE, 5 inç ekran, 13 MP kamera ve 2GB RAM/16GB depolama ile 3GB RAM/32GB depolama seçenekleriyle geliyor.

SJ1.5 adlı modelse 5 inç 720p IPS ekran, MediaTek MT6580 4 çekirdekli işlemcisiyle 3G bağlantı özelliği sunuyor. SF1, 3 saatten daha az bir sürede, tüm pili şarj edebilen hızlı şarj özelliğiyle dikkat çekiyor. Her iki model de çift SIM kart taşıma özelliğine sahip ve 3000 mAh pil taşıyor.

Obi Worldphone, daha önce açıklandığı gibi alt-orta segmentte pazar mücadelesi verecek. Alt segmentten orta segmenteki bir akıllı telefona geçmesi beklenen 1 milyarlık kullanıcı kitlesini yakalamaya çalışacak. Obi Worldphone, Türkiye'nin yanısıra Hindistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Kenya gibi Afrika ülkelerindeki pazarlarda da şansını deneyecek.

Generali ortaklığı

Obi Worldphone, aynı zamanda Generali Sigorta’nın mobil sigortacılık platformunun önünü açması da bekleniyor. Zira dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden biri olan Generali Grubu, Obi Worldphone'un yatırımcıları arasında yer alıyor.

Obi Worldphone Generali

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.