tvOS uygulama mağazasında yayınlanacak ilk Apple TV oyun ve uygulamaları tanıtıldı

tvOS uygulama mağazasında yayınlanacak ilk Apple TV oyun ve uygulamaları tanıtıldı

Yeni Apple TV'nin ön satışa açılmasıyla birlikte, Apple TV uygulama mağazası tvOS App Store'da yayınlanacak olan ilk uygulamalar da ortaya çıkmaya başladı. Apple'ın bundan beş gün önce tvOS için geliştirilen uygulamaları kabul etmeye başlayacağını duyurmasının ardından, 9to5Mac, uygulama mağazasının açılışıyla birlikte bizi ne tür oyun ve uygulamaların bekleyeceğine dair ip uçları içeren mini bir liste yayınladı.

Apple TV'de yer alacağını erkenden duyuran uygulama ve oyunlardan bazıları alfabetik sıraya göre şu şekilde:

Mr Jump

App Store'daki ilk dört gününde 5 milyon adet indirilen ve toplam indirilme sayısı 15 milyonu geçen bağımlılık yapıcı oyun Mr Jump, Apple TV uygulamasını erken duyuranlardan. Oyunun Apple TV uyarlamasında Mr Jump'ı Siri uzaktan kumandasının dokunmatik yüzeyiyle kontrol ediyorsunuz, tahmin edebileceğiniz gibi daha uzun dokunuşlar Mr Jump'ın daha yükseye sıçramasını sağlıyor. iOS uygulamasını zaten indirdiyseniz oyun Apple TV uygulama mağazası açıldığında otomatikman yükleniyor olacak.

Simplex

simplex plex

Apple TV için native bir üçüncü parti client'ı geliştirdiğini yakın zamanda duyuran Simplex'in Video uygulaması, Plex kullanıcılarının kütüphanelerinin, kullanışlı bir arayüzle, doğrudan Apple TV'de yayınlanmasını sağlıyor.

Sketch Party TV

Popüler masa oyunu Pictionary'ye benzer çizim oyunu, Apple TV uygulamasıyla kalabalık gruplar için eğlenceli bir alternatif haline geliyor.  iPad'lerle birlikte oynanan oyunda mobil cihazdan çizim yapılırken, çizimler Apple TV'de takip ve tahmin ediliyor.

Streaks Workout

reaks workout

Apple TV uygulamaları içinde fitness en çok gelecek vaat eden kategorilerden biri olabilir zira, küçük ekranlardan sanal egzersiz koçunuzu takip etmeye çalışmak büyük sorun. Streaks Workout Apple TV'ye özel geliştirilen bir fitness uygulaması ve kişisel egzersiz koçunuz olma iddiasında. Ekipman gerektirmeyen egzersizleri, sizin hızınızı da ölçerek, size uygun bir fitness programı çerçevesinde düzenli olarak yapmanıza yardımcı oluyor.

Withings Home

withings-home_appletv_menu1

Sağlık odaklı donanım ve yazılımlar geliştiren Withings, ev izleme sistemi Withings Home'un Apple TV uyumlu olacağını duyurdu. Withings Home tvOS uygulaması ev izleme donanımının kaydettiği görüntülerin Apple TV üzerinden izlenmesini sağlıyor. Uygulama 4 farklı kaydın HD olarak eş zamanlı izlenmesini sağlıyor. 135 derece geniş açı lense sahip Withings izleme cihazı aynı zamanda evin hava kirliliğini de ölçüyor. Veriler artık Apple TV'den de takip edilebiliyor olacak, uygulamanın yayınlanmasıyla birlikte.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.