Quotle, kitap alıntıları için metin tanıyan görsel ağ uygulaması

Quotle, kitap alıntıları için metin tanıyan görsel ağ uygulaması

Doğrusuyla yanlışıyla alıntılar sosyal ağlarda en çok paylaşılan metinler arasında. Web'de sadece alıntılara adanmış onlarca sayfa var, dünyanın en büyük okur kitlelerinden birine sahip olan Goodreads'de milyonlarca alıntı paylaşılıyor. Bu yoğun ve sürekli ilgiden yola çıkan Quotle, alıntılar için Instagram uygulaması olarak tanınıyor.

Bir sosyal ağ gibi kurgulanan Quotle'a yapılan Instagram yakıştırmasının bir diğer nedeni de paylaşmak istediğiniz alıntıları düzenleyebileceğiniz şablonlar sunması. Bu şekilde yayın akışınızı okuması keyifli hale getiren uygulama, alıntıların diğer sosyal ağlarda görünürlük ve paylaşım şansını arttırıyor.

quotle

Quotle'ın öne çıkan özelliğiyse metin tanıyor olması. Okuduğunuz bir kitapta paylaşmak istediğiniz alıntıyı yazarak paylaşabileceğiniz gibi doğrudan akıllı telefonunuzun kamerasını kullanarak alıntılamanız da bu yolla mümkün hale geliyor. Yapmanız gereken, sayfayı Quotle'a göstermek, fotoğrafını çekmek ve paylaşmak istemediğiniz bölümleri kesip ayıklamak.

illus-CP

Çekilen görseli metine çeviren uygulama, İngilizce metinlerde iyi iş çıkarsa da, Türkçe karakterler konusunda sorun yaşayabiliyorsunuz. Ancak uzun bir metin paylaşacaksanız, tek tek elde yazmak yerine, birkaç düzeltmeyle işlemi tamamlamanız mümkün. Özellik, Quotle'ı kitap okurken altını çizdiklerini tek bir yerde toplamak isteyenlerin de işine yarayabilecek bir uygulama haline getiriyor.

Dijital fotoğrafların Instagram öncesinde online olma yolculuğuyla kıyaslandığında alıntıların da benzer bir yol izlediğini söyleyebiliriz. Quotle, bu nedenle Instagram'ın fotoğraflara yaptığını, kitap alıntılarına yapabilecek bir uygulama olabilir. İncelemek isterseniz iOS için yayınlanan uygulamasını bağlantıyı izleyerek indirebilirsiniz. Android uygulaması ise yakında geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.